Tadanlar pişman olmadı

Göl-Der yönetimi eski gelenek ve görenekleri yaşatmak adına Gölbaşı’nda siyasi ve bürokratlara Ankara Tavas’sı ve pişmaniye ziyafeti verdi.

Tadanlar pişman olmadı
HABERİN GALERİSİ
Göl-Der'den ziyafet

Göl-Der'den ziyafet

Göl-Der yönetimi eski gelenek ve görenekleri yaşatmak adına Gölbaşı’nda siyasi ve bürokratlara Ankara Tavas’sı ve pişmaniye ziyafeti verdi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde bir program düzenleyen Göl-Der yönetimi, davetlilere Ankara’ya has bir yemek olan Ankara Tavası Kocaeli yöresinde çok meşhur bir tatlı türü olan Pişmaniyetatlısı ikram etti.
Oldukça keyifli geçen programa, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Bolat, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, İçişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı , Trabzon Eski Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Üyesi Feridun Boz, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, AKP İlçe Başkanı Osman Karaaslan, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Gölbaşı Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Esnaflar Odası Başkanı Yaşar Altun, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Sanayi Kooparatif Başkanı Mehmet Aktay, Ankara Kulübü Gölbaşı Şube Başkanı Uğur Okman, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Tapu Müdürü Salih Kafatar Yılmaz, Göl-Der Yönetim Kurulu Üyeleri ile sosyal-siyasal dinamikler katıldı.
 
Oldukça keyifli geçen programa, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Bolat, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Belediye İl Genel Meclis Üyeleri, Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, Kaymakamlık birim müdürleri ve Oda Başkanları katıldı.
 
Programda açılış konuşmasını yapan Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, davetlerine katılan herkese teşekkür ederek, gelenek ve görenekleri yaşatmak adına böyle bir program düzenlediklerini belirtti. Ömercan, programın Mevlid Kandili’ne denk gelmesi nedeniyle de ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, ‘Göl-Der olarak Ankara Ferfene gecesi düzenlemeyi düşündük. Böyle bir niyetimiz vardı. Programın Mevlid Kandili’ne denk gelmesi nedeniyle de hem gelenek ve göreneklerimizi yaşatalım hem de hep birlikte kandilleşelim istedik. Bu vesileyle herkesin Mübarek Mevlid kandilini kutluyorum” dedi.
 
Yer sofrasında Ankara Tava’sı ziyafeti
Programda davetlilere Meşhur Ankara Tavası ikram edildi. Ustası tarafından özenle hazırlanan Ankara Tava’sı davetliler tarafından tam not aldı. Enstrumantal Müzik Grubu İzler’in verdiği müzik ziyafeti eşliğinde kurulan yer sofrasında Ankara Tavası’nın tadına bakan misafirlere daha sonra pişmaniye ikram edildi.
Kocaeli yöresinde çok meşhur bir tatlı türü olan Pişmaniye tatlısı Salonda hazırlanarak misafirlerin beğenisine sunuldu.
Programda ayrıca salonun ortasına getirilen tepsi üzerinde pişmaniye çekilmesi dikkatle izlendi. Kıvamını alan pişmaniyeler daha sonra tabaklarda davetlilere ikram edildi.
Program sonunda Mevlid Kandili nedeniyle dualar edildi.
 
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2012, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER