Başkentli minikler "Çocuklar için sürüş şenliği"ne katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi 16-22 Eylül tarihleri arasını kapsayan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla bisikletin etkin ve sağlıklı bir ulaşım aracı olduğu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Başkentli minikler "Çocuklar için sürüş şenliği"ne katıldı

Etkinlikler kapsamında 18 Eylül Cumartesi günü Başkentli minikler için EGO Genel Müdürlüğü tarafından “Çocuklar İçin Sürüş Şenliği” düzenlendi.

 

ETKİNLİK GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ İLE BAŞLADI

        Çocukların güvenli sürüş kurallarına dikkat etmelerini sağlamak için sürüş etkinliği öncesinde kısa bir eğitim verildi. Eğitim sonrası Adnan Ötüken Parkı’ndan Anıtpark’a doğru 1,5 kilometrelik mavi yolda Başkentli minikler pedal çevirdi.

         Etkinlik kapsamında Anıtpark’a gelen miniklere boyama kitabı, çocuk hikayeleri ile Türk Bayrağı hediye edilirken, Hollanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle düzenlenen “Bir Kocaman Eşek” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

 

AMAÇ KÜÇÜK YAŞTA BİSİKLET ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

           Küçük yaşta bisiklet kullanımı alışkanlık haline dönüşmesini sağlamak amacıyla EGO Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi.

           Etkinliğe katılan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek için bu tarz etkinliklerin önemli olduğuna şu sözlerle dikkat çekti:

“Yaşayabileceğimiz tek gezegen olan dünyada çocuklara miras bırakabileceğimiz bundan sonra hava kirliliğine, trafik sıkışıklığına ve karbon emisyonu denilen trafikteki araçlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarına bir sınırlama getirmek istiyoruz. Dünyayı daha fazla toplu taşımaya, yürüme yollarına ve bisikletlilere bırakmak istiyoruz. Bugün bizim açımızdan çok önemli, Avrupa’da uzun zamandır kutlanan ve ‘Kidical Mass’ olarak tabir edilen bisiklet sürüş etkinliğini gerçekleştirdik. Bu etkinlik, kısa mesafelerde çocukların aileleriyle birlikte bisiklet yollarında sürüş gerçekleştirmelerine yönelik hazırlanıyor.”

 

ULUSLARARASI BİR ETKİNLİK

             Avrupa’da ‘Kidical Mass’ adı altında düzenlenen çocukları cesaretlendirerek bisiklet sürerken eğlenmelerini sağlayan etkinliğin Kidical Mass Ankara Organizatörü Engin Aygün, bisiklet kullanımında ailelerin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Bugünkü organizasyon uluslararası bir organizasyon. Belirlenmiş bir bisiklet yolundan başlayarak kısa bir mesafe sonrası tamamlanıyor. Tamamlandıktan sonra çocuklara yönelik eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. Hem aileleri hem çocukları bisiklete özendirmek amaçlanıyor. Çocukların bisiklete özenmesinin yolunun ailelerden geçtiğini düşünüyoruz. Bu nedenle önce ailelere ulaşmaya çalışıyoruz.” 

            Etkinlikte doya doya bisiklete binen 7 yaşındaki Behice Gültekin, “Bisiklete binmeyi çok seviyorum ve bugün bisiklet sürmek için geldim” derken 6 yaşındaki Yunus Kubilay Şahingöz, “Bisiklete bineceğim için bugün çok heyecanlıydım. Bisikletimi aldım ve buraya geldim” sözleriyle etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER