Gölbaşı Belediyesi Vatandaşı Kalkındırmaya Devam Ediyor

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2019 yılında açılan Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından sunulan, Gölbaşı Belediyesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi ortaklığı ile yürütülen “Balköy Projesi” ile halka çeşitli eğitimler vererek üretim ve ticarileşme süreçleri geliştirildi, bölgedeki çeşitli yapılarda yenileme çalışmaları yapıldı.

Gölbaşı Belediyesi Vatandaşı Kalkındırmaya Devam Ediyor

15 ay süren çalışmalar  çerçevesinde; hijyen, arıcılık, bahçe bakımı, e-pazarlama, ticari ürün geliştirme, dokuma, nakış, tarımsal/hayvansal üretim, evsel atıkların dönüştürülmesi yöresel ürünlerin üretimi ve pazarlaması ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi konularında vatandaşa eğitimler verildi.Ballıkpınar’da yetiştirilen yöresel ürünlerin, üretim ve ticarileşme süreçlerini geliştirmek, alternatif etkinlik alanları ile geleneksel somut ve soyut değerleri açığa çıkarıp devamlılığını ve tanınırlığını, ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesini böylelikle turizm ve tarım potansiyelinde artış sağlamak, kırsal alanlarda yaşam refahını yükseltmek ve bölgedeki gelişmişlik farklarını azaltmak amaçlandı.

Proje çerçevesinde, Gölbaşı Kaymakamlığı'nın desteği ve hayırseverlerin yardımları ile Ballıkpınar İlkokul binası yeniden inşa  edildi ve içerisinde yeni atölyeler oluşturularak faaliyete hazır hale getirilen okulun açılışı kurdele kesimi ile yapıldı.Sağlık Ocağı binası hayırseveler desteği ile yenilenirken, Kültür Evi ise halk geleneğini yansıtan ürünler ile donatıldı.

“Balköy Projesi’”kapanış programına; MHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mevlüt Karakaya ,Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, , Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Dekanı İrfan Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Gölbaşı eski belediye başkanları, STK temsilcileri, hayırseverler, muhtarlar ve davetliler katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mevlüt Karakaya ve Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan konuşmalarında, projenin başarısından duydukları mutluluğu ifade ederek Gölbaşı’nın kalkınmasında ve projede emeği olan herkese teşekkürlerini iletti.Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise konuşmada Gölbaşı halkının yanında olduklarının altını çizdi. Başkan Şimşek;“ Gölbaşı’nı 100.yılın modern kenti haline getireceğimizi söylemiştik.Gelin,elin el ele vererek omuz omuza Gölbaşı’nı hakettiği yere getirelim. Biz, Gölbaşı Belediyesi olarak yanınızdayız”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER