Ankara Büyükşehir'den elektronik müzik festivali

Başkentli gençlerin taleplerini dikkate alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de elektronik müzik festivali başlatarak bir ilke imza attı. DJ Ugr’un performansıyla Ankara Kalesi’nde başlayan festivale gençler yoğun ilgi gösterirken, elektronik müzik dalgaları 30 Eylül tarihine kadar kent genelinde yankılanacak.

Ankara Büyükşehir'den elektronik müzik festivali

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerini çeşitlendirerek devam ediyor.

      Bir yandan Büyükşehir Parklarda konser programlarıyla Başkentlileri açık hava yaz konserleriyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi bir yandan da gençlerin beğeniyle takip ettiği elektronik müzik gruplarını desteklemeyi ve elektronik müziği tanıtmayı amaçlayan bir festival düzenledi.

      20 Eylül’de Ankara Kalesi’nde DJ Ugr’un performansıyla başlayan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ‘Elektronik Müzik Festivali’, kentin farklı noktalarında 30 Eylül tarihine kadar devam edecek.

            

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜZENLİYOR

     Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde 18 yıldır elektronik müzik sektöründe sahne alan Uğur Kırbağ (DJ Ugr), Türkiye’de ilk defa böyle bir organizasyon yapıldığına dikkat çekerek, “Böyle bir organizasyonun içinde olmak gurur verici. Harika bir tercih, Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz” dedi.

      Farklı müzik türleri arasında yer alan ve özellikle Başkentli gençlerin severek dinlediği elektronik müzik ile ilgili ilk kez Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen festivale turistler de yoğun ilgi gösteriyor.

      Ankara Kalesi’nde DJ Ugr’yi, Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda ise Sinan Çelik-Outdo Angst’ı dinlemeye gelen elektronik müzikseverler kadar performans sergileyen DJ’ler de festival için Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Atefeh Yaghoobi: “Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımı görüp bugün konsere geldik. Teşekkür ediyoruz bu güzel organizasyon için.”

-Erfan Ghasemi: “Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarını takip ediyoruz. Elektronik müziği çok seviyorum. Bu nedenle performansı dinlemeye geldik arkadaşımla.”

-Melih Çiftçi: “Mansur Yavaş harika bir insan. Biz gençlerin hep yanında. Gençler bu müzik tarzını seviyor. Teşekkür ediyoruz kendisine.”

-Beste Türközü: “Mansur başkan yaptıkları ile her zaman gündeme geliyor. Gençleri desteklemesi Ankara’da bir ilk oldu. Biz gençlere hitap eden bir festival hazırladığı için teşekkür ediyoruz.”

-Batı Doğru: “Mansur Başkan sağ olsun projelerimiz konusunda ve böyle konserler ile açıkhava etkinliklerinde desteklerini esirgemedi. Uzun süredir bu çalışma için çok fazla görüşürdük ve gerçekten çok güzel bir etkinlik olmuş. Çünkü elektronik müzik Türkiye'de yavaş yavaş yükselmekte. Bunun halka açılması ve bizim topluluk olarak kendi düşüncemiz olan elektronik müziği yaymada da gerçekten belediyenin böyle etkinlikler yapması mutlu ediyor. O yüzden bunun tüm Türkiye'de öbür belediyelere de güzel bir örnek olacağını düşünüyorum.”

-Şeymanur Avcı: “Ankara Büyükşehir Belediyesinin böyle bir projede desteğinin olması gerçekten güzel. Pandemi sürecinde çok yıpranmıştı gençler. Bize inanılmaz güzel motivasyon oldu. Gerçekten buradan çok teşekkür ediyoruz arkadaşlarımızın projelerini ön plana çıkarmakta bize çok yardımcı olan bir projeydi. Yeni jenerasyon olarak çok memnunuz. Bu projelerin devamında da her zaman tüm kalbimizle yer almak istiyoruz.”

-Efe Karabay: “Pandemi sürecinde mekanlar kapalıydı gençler olarak yapabileceğimiz pek bir şey yoktu. Bu etkinliklerde bayağı iyi oldu. Mansur başkanımız sağ olsun. Biz ilk önce inanamadık böyle bir elektronik etkinlik olduğuna.”

-Ali Can Ünal: “Bu etkinlikler uzun süren bir pandemi döneminden sonra eve kapanmadan sonra ilaç gibi geldi. Çünkü evde sürekli kalmak da artık yıpratmaya başlamıştı. Bu tarz etkinlikler ve buraya gelmek bizim için çok iyi oldu. Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.”

 

ELEKTRONİK MÜZİĞİN BAŞKENTİ DE ANKARA

    Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda Sinan Çelik-Outdo Angst tarafından verilen konserle devam eden ve “Elektronik Müziğin Başkenti” sloganıyla 17.00-19.00 saatleri arasında herkese açık olarak düzenlenen festival programı şöyle:

-TRIART-Botanik Parkı (22 Eylül 2021)

-SEZER UYSAL-Dikmen Vadisi (23 Eylül 2021)

-SAYINERR-30 Ağustos Zafer Parkı (24 Eylül 2021)

-FRED LENIX- Seğmenler Parkı (25 Eylül 2021)

-MURAT UĞURLU-Mogan Gölü (26 Eylül 2021)

-GÜNCE ACI-Altınpark (28 Eylül 2021)

-ONGUN TÜTÜNCÜ-Gençlik Parkı (29 Eylül 2021)

-DENİZ KABU-Anıtpark (30 Eylül 2021)

     Yoğun ilgi gören elektronik müzik festivali aynı zamanda ABB TV, Youtube Kanalı ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER