AŞTİ'DE TATİL YOĞUNLUĞU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Terminal İşletmeciliği (AŞTİ), okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından yoğun günler yaşıyor

AŞTİ'DE TATİL YOĞUNLUĞU
Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Terminal İşletmeciliği (AŞTİ), okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından yoğun günler yaşıyor. Normal zamanlarda günlük ortalama 1000 otobüsün giriş-çıkış yaptığı AŞTİ’de, tatil dönemlerinde bu sayı 1600’leri aşıyor.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ziyaretçileriyle, gönderdiği yolcularıyla ve çalışanlarıyla yıllık ortalama 50 milyon kişinin uğradığı AŞTİ, özellikle bayram, asker sevkiyatı, yaz ayları ve okul dönemlerinde yaşadığı yoğunlukla bir terminalden çok büyük bir kenti andırıyor. 
İlköğretim ve ortaöğretim okulları ile üniversitelerin büyük çoğunluğunun tatile girdiği 20 Ocak’ta AŞTİ’ye giriş-çıkış yapan otobüs sayısının rekor düzeye ulaşarak 1631’e çıktığını kaydeden yetkililer, halen ortalamanın üzerinde seyreden bu yoğunluğun, otobüs firmalarının da ek seferler düzenlemesine neden olduğunu söylediler. Yoğunluğun tatilin bitimine kadar sürmesini beklediklerini kaydeden yetkililer, AŞTİ’nin Başkent’te olması, Ankara’nın da Türkiye’nin merkezinde yer alması nedeniyle olması gerekenden çok daha fazla bir yoğunluğun yaşandığını anlatan yetkililer, günde ortalama 200 bin kişinin ağırladığını kaydettiler. Yetkililer, bu sayının tatil zamanlarında neredeyse iki katına çıktığını söylediler.
Değişik alanlarda hizmet veren tesisleri, kalabalık güvenlik personeli ve çalışanlarıyla hem yurt içinden hem de yurt dışından Başkente gelen ve kentten ayrılan yolcuları ağırlayan AŞTİ, bir terminalden daha çok büyük bir şehri andırıyor.  
-¬200 KİŞİLİK GÜVENLİK PERSONELİ
3 bin personelin her gün 24 saat boyunca vatandaşa hizmet verdiği AŞTİ’de, peronlardaki otobüslerin giriş-çıkış saatleri de 42 kişilik personel tarafından kontrol ediliyor. 200 kişilik güvenlik personeli, özel optik zoomlu, hareketli ve yüksek çözünürlüklü 112 adet kamerayla da Türkiye’nin en güvenli terminali olma özelliğini taşıyan tesiste ayrıca, 210 kişilik temizlik personeli 24 saat boyunca temizlik, yeşil alan bakımı gibi alanlarda hizmetleri eksiksiz yerine getiriyor.
 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2012, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER