Gazeteciler çığ altında kalıyordu - İzle

Mahsur kalan araçları kurtarmaya giden ekipleri takip eden gazeteciler, dönüş yolunda az daha çığ altında kalıyorlardı

Gazeteciler çığ altında kalıyordu - İzle

Geçtiğimiz günlerde Tunceli-Pülümür bağlantılı Tunceli-Erzincan karayolunun 40. ve 46. kilometreleri arasındaki 8 ayrı noktaya çığ düşmesi sonucu mahsur kalan ve içinde 90 yolcu bulunan 2 yolcu otobüsün, çok sayıda özel otomobil ve kamyonun kurtarılması için bölgede çalışmalarını sürdüren kurtarma ekipleri ile karayolları ekiplerinin çalışmalarını görüntülemek için gece saatlerinde bölgeye giden gazeteciler, zor anlar yaşadı.

TEHLİKE ANI DHA KAMERASINDA

Mahsur kalan araçları ve kurtarma ekiplerini takip etmek amacıyla bölgeye giden DHA muhabiri Ferit Demir, CHA muhabiri Ali Haydar Gözlü ve AA Muhabiri Haydar Toprakçı, kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak Tunceli yönüne doğru yola çıkan araç konvoyu ile Tunceli'ye dönmek istedi. Bu sırada Tunceli - Erzincan karayolunun 35. kilometresinde, yola çığ düşmesi sonucu bir taksinin mahsur kaldığı bilgisi kurtarma ekiplerine iletildi. Ekiplerin taksiyi kurtarmaya çalıştıkları sırada görüntü çekmeye çalışan 3 gazeteci büyük bir tehlike atlattı. Çalışmaların sürdüğü sırada yola aniden çığ düşünce, görüntüyü almaya çalışan gazeteciler de kar altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yaşanan panik anı saniye saniye DHA kamerasınca kaydedildi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

GAZETECİLER KAÇARAK KURTULDU

Çığ düştüğü anda yaşanan durumu anlatmak için anons yapan DHA muhabiri Ferit Demir'in, olayı aniden fark etmesiyle gazeteciler bölgeden kaçarak uzaklaştı. Gazeteciler ve vatandaşların kaçtığı çığ bölgesinde Karayolları ekiplerinin bazı araçları ve bir yolcu otobüsü kısmen çığ altında kaldı. Daha sonra iş makinalarının çalışması ile yol tekrar trafiğe açıldı. Bölgede devam eden aşırı kar yağışı nedeniyle Tunceli Valiliği çığ düşme riski çok yolan Tunceli - Erzincan, Tunceli - Ovacık ve Tunceli Hozat karayollarını araç trafiğine kapattı. Bu yolların risk devam ettiği sürece trafige açılmayacağı öğrenildi. Bölgede kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2012, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER