ABB’NİN ÖYKÜ YAZMA ATÖLYESİ’NDE DERSLER BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının düzenlediği “Kısa Film, Fotoğraf Sanatı, Öykü Yazma ve Kurmacanın Yapısı” atölyelerinin ilki olan “Öykü Yazma Atölyesi”nde dersler başladı. Osmanlı Aile Yaşam Merkezi’nde Öykü Yazarı ve Eğitmen Emine Uslu tarafından verilen ve 25 kişinin katıldığı derslerde; öyküde süre, karakter, zaman, mekân, öyküde boyutlar ve öykü dili gibi konular anlatılıyor.

ABB’NİN ÖYKÜ YAZMA ATÖLYESİ’NDE DERSLER BAŞLADI

Ankara’yı kültür ve sanatın başkenti yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri sanat atölyeleri ile buluşturmaya devam ediyor.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının düzenlediği “Kısa Film, Fotoğraf Sanatı, Öykü Yazma ve Kurmacanın Yapısı” atölyelerinin ilki olan “Öykü Yazma Atölyesi”nde dersler başladı.

Öykü Yazarı ve Eğitmen Emine Uslu tarafından verilen öykü yazma dersleri; öykü unsurlarına genel bakış, öyküde süre, karakter, zaman, mekân, öyküde boyutlar, öykü dili ve öyküde ayrıntılar gibi konuları kapsıyor.

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi; ilk etapta cumartesi günleri “Öykü Yazma Atölyesi”ne,  hafta içi ise “Kısa Film, Fotoğraf Sanatı ve Kurmacanın Yapısı Atölyeleri”ne ev sahipliği yapacak.

 

15 YAŞ ÜZERİ 25 SANATSEVERE ÖYKÜ YAZMA KURSU

Cumartesi günleri 14.30-17.00 saatleri arasında gerçekleşen ve 20 saat olarak planlanan öykü yazma derslerine, 15 yaş üzeri 25 sanatsever katılıyor.  

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Ayşenur Telli, “Sanat atölyelerimizi başlatmış bulunmaktayız. 15 yaş üzeri vatandaşlarımız bu atölyeden faydalanabiliyorlar. Öncelikle öykü, fotoğraf sanatı, kurmacanın yapısı gibi atölyelerimiz 8 hafta sürecek. Fotoğraf sanatı atölyemiz 5 hafta, kısa film atölyesi 3 hafta, yazma atölyesi 10 hafta, kurmacanın yapısı 6 hafta sonunda tamamlanmış olacak. Bunun sonucunda da katılımcı olan herkese katılım belgesi verilecek” derken, Öykü Yazarı ve Eğitmen Emine Uslu da atölye ile ilgili şunları söyledi:

“Proje kapsamında gençlere ve ilgi duyan yetişkinlere yönelik eğitimimizde öykünün hayatla bağlantısını, öykü okumanın genel çerçevesini, öykü okumanın yöntemlerini ve yazmanın yöntemlerini anlatacağız.”

 

KURSİYERLERDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Öykü yazma atölyesine katılan kursiyerler ise atölye hakkında düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

-Beyza Yüksel: “Dersin ilk günü çok güzel geçti. Genç olarak kendimde yazma konusunda eksiklikler olduğunu farkettim. Bu kursun verimli devam edeceğini düşünüyorum. Büyükşehirin bu kursları düzenlemesi bize yararlı oluyor çok teşekkür ediyorum.”

-Seçil Öztürk: “Kendi kızıma da öykü ismini verdim. Bir şeyleri anlatabilmek için bunu yapmanın en güzel yönteminin öykü olduğunu düşünüyorum. Ben de eksiklerimi tamamlamak için bu atölyeye geldim.”

Uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz olarak düzenlenen atölye çalışmalarına katılan adaylara katılım belgesi de verilecek.

Atölye derslerinin ders programı ise şöyle:

-Pazartesi-Çarşamba 15.00-17.00 saatleri arasında (Fotoğraf Sanatı Atölyesi)

-Salı ve Perşembe 13.00-15.00 saatleri arasında (Kısa Film Atölyesi)

-Salı 15.00-17.00 saatleri arasında (Yazma Atölyesi, Kurmacanın Yapısı Atölyesi)

-Cumartesi günleri 14.30-17.00 saatleri arasında (Öykü Atölyesi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER