Yoksulluk haritası çıkarıldı, Gölbaşı kaçıncı sırada mı?

Gölbaşı'nda yaşayanların yüzde 57'si mevcut geliri ile geçinemiyor.

Yoksulluk haritası çıkarıldı, Gölbaşı kaçıncı sırada mı?
Turgut Özal Üniversitesi’nin Ankara’nın 16 merkez ilçesinde 3 bin hanede, 7 bin 452 kişi üzerinde yaptığı araştırma tamamlandı.
Araştırmaya göre, Ankara’nın kentsel alanında yoksulluk oranı yüzde 7,3 olarak belirlenirken, yoksulluk oranının en yüksek çıktığı ilçe yüzde 36,5 ile Akyurt, en düşük tespit edildiği ilçe de binde 4 ile Etimesgut oldu.
Ankara’nın kentsel alanda aylık hane halkı ortalama tasarruf oranı yüzde 7 ile Sincan’da tespit edilirken, en mutlu ve zengin ilçe oalrak ise Çankaya ve Pursaklar ilk sırada yer alıyor.
Gölbaşı'nda yaşayanların yüzde 57'si, Şereflikoçhisar'da yaşayanların yüzde 55'i, Altındağ'da yaşayanların yüzde 53'ü, Akyurt'ta yaşayanların yüzde 51'i mevcut geliriyle geçinemiyor.

Araştırmaya göre, yoksulluğun en önemli üç temel nedeni sırasıyla işsizlik, eğitimsizlik ve tembellik şeklinde tanımlanıyor. Varlıklı olmanın en önemli üç temel nedeni de "eğitimli olmak", "miras" ve "çalışkanlık" şeklinde sıralanıyor.

FAKİR OLSAKTA SİBEL CAN DİNLERİZ
7 bin 452 kişi üzerinde yapılan araştırmalar sonucu Gölbaşı en alt sıralar da fakir ilçeler arasında yer alırken, geçtiğimiz günlerde Gölbaşı Şenliği’nde 150 bin TL verip, Sibel Can dinleyecek kadar da zengin bir ilçe Gölbaşı.
 
 

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER