Muhtarlar sizin memurunuz değil

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’a “Muhtarlar sizin memurunuz değil” diyerek tepki gösterdi.

Muhtarlar sizin memurunuz değil
CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’a “Muhtarlar sizin memurunuz değil” diyerek tepki gösterdi.

Ak Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı Başkanı Osman Karaaaslan STK’lar ve muhtarlarla yaptığı toplantıda AK Parti Ankara İl Kongresine tüm muhtarları ve STK’ları davet etmişti. Yaptığı konuşmasında kongreye düğüne benzeten ve kongreye gelmeyenleri takip edeceğinin altını çizen Karaaslan’a ilk tepki CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek’ten geldi. Şimşek yaptığı yazılı açıklamada ‘Muhtarlar sizin memurunuz değil’ diyerek, Karaaslan’ın tehditkâr bir tavır sergilediğini savundu.

TEHDİTKAR TAVIR BİZİ RAHATSIZ ETTİ

Osman Karaaslan’ın konuşmalarından rahatsızlık duyduklarını kaydeden Şimşek, “Geçtiğimiz günlerde AKP İlçe Teşkilatı’nın muhtarlar ve sivil toplum örgütleri ile yapmış olduğu bir toplantıda; AKP İlçe Başkanının Ankara İl Kongresine yönelik davet sırasında ortaya koymuş olduğu, ‘Gelenler ve gelmeyenler takip edilecektir’ şeklindeki tehditkâr tavrı, bir siyası örgüt olarak bizi de fazlasıyla rahatsız etmiştir” dedi.

ANTİDEMOKRATİK SALDIRI

Şimşek, Karaaslan’ın konuşma üslubunu Antidemokratik bir saldırı olarak nitelendirerek, “Fedakârca görev yapan ve Mahallelerini en iyi şekilde temsil eden Muhtarlarımız ve STK

Temsilcilerinin onurlarına yapılan bu anti demokratik saldırı; elbette sadece muhtarlarımız ve STK temsilcilerinde değil tüm kesimleriyle halkımızda karşılığını bulacaktır” şeklinde konuştu.

UCUZ BİR POLİTİKA

“Ortaçağda bile eşine zor rastlanacak olan bu tutum, günümüzde demokrat düşünceye sahip

insanlar ve örgütler için ne kadar yanlış ve kabul edilemezse; Türkiye genelinde de daha önceki ve halen devam eden örneklere baktığımızda AKP açısından son derece normal bir davranıştır” diyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sayın İlçe Başkanı yanlış bir davranışta bulunmamış; aksine temsil ettiği partinin anlayışını samimi bir şekilde ortaya koymuştur. Ülke kaynaklarını sadece kendileri için zannedenlerin, başka insanları da böyle ilkel yöntemlerle kendi safındaymış gibi göstermeye çalışmaları, beklenen ve ucuz bir politikadır.

Gölbaşı kamuoyunun; ne gelenek ve göreneklerimize ne de çağdaş toplumsal ilişkilere uyan bu davete, kendisine yakışan tepkiyi göstereceğine eminim .

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER