Yerli Düşünce Derneği'nden anlamlı bağış

Yerli Düşünce Derneği tarafından Bayırbucak Türkmenleri için 50 bi dolat bağış toplanırken, bağış yapanlar arasında Gölbaşı işadamları Hürriyet Ergezer, Mehmet Atak,Fuat Gülburun ve Erdoğan Yıldırım da vardı.

Yerli Düşünce Derneği'nden anlamlı bağış
  Ankara'da Yerli Düşünce Derneği tarafından Suriye Bayırbucak Türkmenleri Dayanışma Toplantısı düzenlendi. Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, "Ecdadın üzerine 100 yıl önceÇanakkale'de gelenler, bugün de medeniyet coğrafyamızın bir takım kesimlerinde tekrar ümmetin üzerine, tekrar bizim coğrafyamızda, bizim kardeşlerimizin üzerine tebelleş olmuş durumdalar" dedi.

GÖLBAŞI İŞADAMLARI DA BAĞIŞTA BULUNDU

Yerli Düşünce Derneği tarafından Bayırbucak Türkmenleri için 50 bi dolat bağış toplanırken, bağış yapanlar arasında Gölbaşı işadamları Hürriyet Ergezer, Mehmet Atak,Fuat Gülburun ve Erdoğan Yıldırım da vardı.

ZULÜM VAR, KATLİAM VAR

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu,Suriye Bayırbucak Türkmenleri Dayanışma Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Topçu, "Ümmetin şehidi Şeyh Ahmet Yasin'in bir sözüyle başlayalım.Şeyh Ahmet Yasin'in şehit olmadan evvel söylediği bir söz var; 'Allah'ım ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum' ve bu sözden sonra şehit oluyor. Ecdadın üzerine 100 yıl önce Çanakkale'de gelenler, bugün de medeniyet coğrafyamızın bir takım kesimlerinde tekrar ümmetin üzerine, tekrar bizim coğrafyamızda, bizim kardeşlerimizin üzerine tebelleş olmuş durumdalar. Hemen yanı başımızda aşağı yukarı onlarca yıla varan bir zulüm, katliam var. Özelde de Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmenler'le, Arap kardeşlerimizle, Kürt kardeşlerimizle ilgili bir katliam var. Kürt ve Arap desteğinde de şanlı ve şerefli bir direniş var. Bu direniş neticesinde de Arap, Kürt, Türkmen şehitler var. Kısaca Anadolu insanlarının orada hem soydaşları katlediliyor, şehit ediliyor hem de dindaşları şehit ediliyor" ifadelerini kullandı.

untitled-2.20151214102206.jpg

"ANADOLU İNSANI, ÜMMETİN BAHADIR EVLATLARININ HER BİRİNİN ELİNE, AYAĞINA DİKEN BATSA YÜREĞİNE BATMIŞ OLARAK HİSSETMİŞTİR"

"Anadolu insanı tarih boyunca Malazgirt'ten bu tarafa ümmetin bahadır evlatlarının her birinin eline, ayağına diken batsa yüreğine batmış olarak hissetmiştir" diyen Topçu, şunları kaydetti:

"Şimdi orada kardeşlerimizin kanı akıyor. Şimdi bizim yapacağımız Anadolu insanının vicdanını oralara taşımak. Bugün burada inşallah hep beraber bunu yapıyoruz. Burada bir yardım kampanyası neticesinde bir meblağ var, arkadaşlar onu anons edecekler. Türkmenlerden gelen bir temsilcimiz olacak, aynı zamanda Kızılay Genel Müdürü de burada olacak. Bu toplanan yardımın miktarı açıklanarak Kızılay'a emanet edilecek."

AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu ise, "Bugün Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım için Yerli Düşünce Derneği adıyla yapmış olduğumuz yardımı onlara ulaştırmak üzere bir kahvaltı düzenliyoruz. Yerli Düşünce Derneği 1 yıl önce kuruldu ve bizim Türk dünyası, İslam dünyasındaki kardeşlerimize, Türkiye'de okuyan kardeşlerimize yardım maksadıyla kurulan bir dernek. Bugün de burada yapmış olduğumuz organizasyon, Bayırbucak Türkmenleri'ne bir destek organizasyonu. Toplamış olduğumuz yardımları Kızılay aracılığıyla Türkmenlerimize göndermek için burada bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Bayırbucak'ın son dönemde çok önem arz etmeye başladığını belirten Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde birçok bölgesi düştü ve ciddi bir bombardıman altında bulunuyor. Bayırbucak'taki kardeşlerimiz bizim yıllar önce oraya gönderdiğimiz, buradaki canımız, kanımız, her şeyimiz. Bölgedeki insanlar hac yolunu kontrol altında tutabilmek için o bölgeye yerleştirilen kardeşlerimiz. Bizim oraya yerleştirdiğimiz kardeşlerimize bugün boynumuzun borcu olarak oraya destek olmamız lazım."

Toplantıya katılan Türkmen komutanlardan Ahmet Arnavut, Türkmenlere yapılan saldırılarla ilgili olarak, "1914'te Osmanlı Devleti Suriye bölgesinden çekildi. Şimdiye kadar biz Türkçe konuşuyoruz. Sadece birkaç kelimede değişiklikleri var. Anlaşabiliyoruz. Biz 4 yıldır Türmendağı'nda rejimle savaş yapıyoruz. Biz Ruslar geldiği zaman tehlikede kaldık. Ruslar ilk günden beri rejimle ortaklar. Suriye milletini öldürmeye Suriye ile ortak. Esad Suriyelileri tek başına mı öldürüyor? Hayır. Rusya da öldürüyor, İran da beraber öldürüyor. Bunların hepsi koalisyon yapıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı sonunda toplanan 50 bin dolarlık yardım, Türkmenlere gönderilmek üzereKızılay'a teslim edildi.


Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER