Oto Galerileri Gölbaşı'na geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 radyonun ortak yayınına katılarak, 2016 yılı projelerini anlattı, gündeme ilişkin konulara yönelik soruları cevaplandırdı.

Oto Galerileri Gölbaşı'na geliyor
 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 radyonun ortak yayınına katılarak,  2016 yılı projelerini anlattı, gündeme ilişkin konulara yönelik soruları cevaplandırdı.

Başkan Gökçek, Gölbaşı'na Oto Galericiler sitesinin geleceğini müjdeledi.

-“OTO GALERİNİN KESİNLİKLE ŞEHİR DIŞINA ÇIKMASI LAZIM”        

            Oto galerilerin şehir dışına taşınması gerektiğini ve Otonomi’nin yeterli olamama ihtimalinden dolayı Gölbaşı’na da bir galericiler sitesi yapılacağını söyleyen Başkan Gökçek, bu yerlerin tamamlanmasının ardından Ankara merkezinde tek bir galerinin dahi olmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

-“ALPER TAŞDELEN SÖZÜNDE DURMADI DAVA AÇTI”

Ankara Boğazı Projesi’nde çalışmalara başlanmasının hemen ardından Mimarlar Odası ve Çankaya Belediyesi tarafından davaların açılmaya başlandığını belirten Başkan Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, Büyükşehir Belediyesi’ne karşı dava açmayacağına dair söz verdiğini hatırlattı. Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Ankara Boğazı Projesi’nin planları geçti ama üzülerek söylüyorum hemen Mimarlar Odası ve Çankaya Belediyesi, bu arada Alper Bey’e de sitemimi bildireyim; ‘Başkanım biz sizin hakkınızda dava açmayacağız’ diye söz vermişti ama dava açtı. Tabi bu davalar karşı davaları otomatikman getirecek. Biz de Çankaya’ya karşı dava açmıyorduk. Karşı dava açılacak sayısız konu var. Hemen projeyi engellemek için gayret içine girdiler. ‘Yok efendim oraya yapılacak olan konutlar, Ankara’ya gelen rüzgarı keser, buraya yakışmaz’ dediler. Şu an Ankara’nın en yeşil alanı Dikmen Vadisi’ne bile birçok dava açmışlardı.”

-MİMARLAR ODASINDAN BÜYÜKŞEHİR’E 622 DAVA

            Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla ilgili sürekli dava açıldığını söyleyen Başkan Gökçek, Mimarlar Odası tarafından 622 adet dava açıldığını belirtirken, yeni çıkartılacak Büyükşehir Yasası’yla bu konuya düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Gökçek, “Kentsel dönüşüm projelerinde devamlı olarak dava açılıyor. Bilhassa Mimarlar Odası ve Çankaya Belediyesi. Mimarlar Odası’nın son senelerde bize açtığı dava sayısı 622 tane. Belediye Meclisi’nden çıkan her karara dava açıyorlar. Aslında bunların dava ehliyeti yok. İster istemez davalar açılınca elimiz kolumuz bağlanmış oluyor. Yani mahkemelerden gelen kararlara göre hareket etmek zorunda kalıyoruz. Yeni kanunda bu konuların kesinlikle düzenlenmesi gerekiyor” dedi.

-“KADEMELİ TARİFE İZMİR’DE UYGULANIYOR, BİZDE İPTAL ETTİRDİLER”

Moderatörlerin Ankara’da kademeli su tarifelerin kaldırılması hakkındaki sorularını cevaplandıran Başkan Gökçek, kademeli su tarifelerinin, Barolar Birliği’nin girişimiyle mantığa uymayan nedenlerle kaldırıldığını belirterek, “Kademeli su tarifelerinin sadece Ankara’da kaldırılmasını anlamak mümkün değil… Kademeli su tarifesini Karayalçın başlatmıştı… Barolar Birliği, bizim kademeli satışı hangi mantığa dayanarak bilemiyorum İdare Mahkemesi’ne iptal ettirdi. İdare Mahkemesi de iptal edince biz mecburen tek tarifeye geçtik” diye konuştu.  

İzmir’de kademeli su uygulamasının olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “İzmir kademe uyguladığı için 21 metreküp üzeri suyun fiyatı 8,03 TL. Suyun ortalama fiyatı ise 5,73 TL. 2009 yılında Danıştay tarafından Ankara’da su fiyatlarına uygulanan kademe sistemi iptal edildiğinden dolayı biz kademe uygulayamıyoruz.

Su fiyatı Ankara’nın üzerinde olan diğer illerin hepsi kademe uyguluyor. Düşük tüketimleri ucuza veriyor gibi gösterilse de ortalama alındığında bizden yüksek çıkıyorlar” dedi.  

-“ESKİ PARAYLA 1 KATRİLYON 812 TRİYON YATIRIM YAPILMASI GEREKİYOR”

            Türkiye’de su tüketim ortalama fiyatların en ucuz illerden birinin Ankara olduğunu, diğer illerden fiyat örnekleri vererek açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, suya yapılan fiyat artışının nedenlerine de değindi.

Mücavir alan sınırlarının il sınırlarına çıkması, yeni katılan ilçeler ve göçlerle birlikte artan nüfus artışı gibi nedenleri tek tek açıklayan Başkan Gökçek, “Bütün bunlara baktığımız zaman eski parayla 1 katrilyon 812 triyon liralık yatırım yapılması gerekiyor. Bunların yapılması içinde bir yerden kaynak bulmalıyız” dedi.

-“TELEFERİKLERE ZARAR VERENLER EMNİYETE TESLİM EDİLECEK”

Ankara’ya yeni yapılacak olan iki teleferik hattı hakkında da bilgiler veren Başkan Gökçek, Şentepe teleferik hattında, teleferik kabinlerine verilen zararları da anlattı. Kabin kapılarının levyelerle zorlandığını dile getiren Başkan Gökçek, ısıtmalı koltukların yırtılıp kırıldığını da söyledi. Kamera sisteminin değiştirilerek mikrofon sisteminin de olacağı yeni bir sistem uygulanacağını açıklayan Başkan Gökçek, zarar veren kişilerin emniyete teslim edileceğini söyledi.

Başkan Gökçek Şentepe teleferiğinde yaşanan olayları şöyle anlattı:

“Şentepe’de teleferiği günde 25 bin kişi kullanıyor. Yalnız Şentepe’den çok olumlu tepkiler gelirken, bir de maalesef suiistimal etmeye başlayanlar çıktı. Biz orada mesela Şentepe’deki bir vatandaşımız binsin metroya gidiyorsa gitsin, Demetevler’e gidiyorsa gitsin diyerek yaptık. Ankara’yı merak eden bir kişi bir sefer gelir gezer ama bu suiistimal edenler nedeniyle çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Şu anda oradaki vatandaşlardan bazı şikayetler de gelmeye başladı. Biz bunu vatandaşlar faydalansın diyerek bu şekilde yaptık ama bazen diyoruz ki acaba cuzi de olsa bu işi engellemek için bir para koysak mı?  

Ben yeni bir talimat verdim. Bütün kameraları değiştiriyoruz. Kameralar mikrofonlu olacak ve o kameralardan sürekli kabin içlerini takip edilecek. Her hangi bir durum söz konusu olduğunda sesle ikaz edilecek… Yapılmaması gereken davranışlarda olanları emniyete vereceğiz.”

-“DOĞALGAZI 6 YILDIR BİZ İŞLETMİYORUZ”

Başkent Gaz’ın özelleşmesinden sonra vatandaşların sorun yaşaması ve bu sorunların Büyükşehir Belediyesi’yle bağlantı kurulmasının yanlış olduğunu belirten Başkan Gökçek, sorunlar olması durumunda Başkentgaz ile muhatap olunacağını açıladı. Doğalgazın 6 yıldır Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmediğini söyleyen Başkan Gökçek, “Özelleştirmeden sonra bizimle hiçbir alakası kalmamasına rağmen, devamlı olarak vatandaş eskinin etkisinde kalarak doğalgazın bizde olduğunu düşünüyor. Ben bu konuda gazetelere ilanlar verdim, açıklamalar yaptım ve radyolarda belli ikazlarda bulundum. Aksaklıkların belli bir kısmı düzeldi. Yani herhangi bir sorunları olduğu zaman Başkentgaz ile muhatap olacaklar. Belediyeyle hiçbir şekilde alakası yok” dedi.

            Yol kenarı otoparkların kapatılması ile yeni sorunların meydana geldiğini, gayri resmi valelerin ortaya çıktığını ve eskisinden daha çok şikayet aldıklarını belirten Başkan Gökçek, CHP ve MHP grubu tarafından da düzenleme tekliflerinin geldiğini söyleyerek, bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.

-2016 YILI PROJELERİ…

Başkan Gökçek, 2016 yılı içerisinde ANKAPARK, Kuzey Yıldızı Cami ve Külliye, İnanç Ve Tarih Müzesi, Ankara Boğazı Projesi, Eryaman Stadı, Toptancı Hal Taşınması, Kentsel Dönüşüm Projeleri, Dikmen Vadisi 4-5 Etap, Otobüs Terminali, Güneykent Sosyal Konut Projesi gibi dev projelerin detaylarını da radyo programında anlattı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER