Mazlum coğrafyaların şairleri ‘Sevgi Şehri’ Gölbaşı’nda buluştu

Mazlum coğrafyaların şairleri ‘Sevgi Şehri’ Gölbaşı’nda buluştu

Mazlum coğrafyaların şairleri ‘Sevgi Şehri’ Gölbaşı’nda buluştu
 

Mazlum coğrafyaların şairleri ‘Sevgi Şehri’ Gölbaşı’nda buluştu

Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği, Gölbaşı Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle mazlum coğrafyaların şair ve âşıklarını Ankara’da buluşturdu.

10 ülkeden şair ve âşıkların katılımıyla 18 ve 19 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni’nin ilk gününde şairler ‘Sevgi ve Kardeşlik’ çağrısını şiirlerle dile getirdiler.

1.20151219103004.jpg

KARDEŞLİK’ MISRALARDA CAN BULDU

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede farklı ülkelerden katılan 18 şair kâğıda döktükleri duygu ve düşüncelerini izleyicilerle paylaştı. Etkinlikte ayrıca TRT Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Bahadır Özüşen sevgi ve kardeşlik şarkıları ve türküleri ile programa renk kattı.

DUYARLI OLACAĞIZ

Programa kısa süreliğine katılan Yerli Düşünce Derneği onursal Başkanı eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu da yaptığı konuşmasında Türk milletinin darda ve zorda olana el uzatan bir millet olduğunu ifade ederek, “Suriye’de Bayırbucak’ta, orta doğuda; Kürt ölüyor,  Türkmen ölüyor, Arap ölüyor. Bunların her biri sizin milletinizin dindaşı ve soydaşıdır. Herkesten daha fazla duyarlı olacağız. Onların yaralarını sarmak için herkesten daha fazla önde koşacağız” şeklinde konuştu.

2.20151219103016.jpg

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, sevgi şehri Gölbaşı’ndan dünyaya kardeşlik mesajı vermekten ve bu programa ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek, gecenin düzenlenmesine katkı sağlayanlara, destek olanlara ve programa katılan misafirlere teşekkür etti.

3.20151219103026.jpg

ŞAİRLERDEN KARDEŞLİK MESAJI

Dünyanın acı, zulüm, savaş ile yoğrulmuş farklı coğrafyalarında yaşayan dünya şairleri ve âşıkları ile Türkiye’de yaşayan şair ve âşıklarını bir araya getirerek şiddet, baskı, savaş yerine; şiir aracılığıyla sevgi, dostluk ve kardeşlik dilinin bütün dünyaya yerleşmesine katkı sağlamak, bütün dünyaya sevgi çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen program katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Farklı kültürlerin şiirler ve türkülerle taçlandığı gecede her şair sevgi ve kardeşlik mesajları verdi.

5.20151219103036.jpg

Etkinliğe 10 farklı ülke ve bölgeden şair ve âşıklar da katıldı. Türk dünyasını temsilen Azerbaycan, Kerkük, Kırım, Doğu Türkistan ve Kosova’dan, mazlum coğrafyaları temsilen Filistin, Suriye, Mısır ve Hindistan’dan şair ve âşıklar programda yer aldı.Okunan şiirler ve söylenen türkülerin ardından organizasyonda emeği geçenlere plaket takdim edildi.

7.20151219103045.jpg

BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM

Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni’nin ilk gününde sahne alan şairler ve protokol sahneye çıkarak TRT Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Bahadır Özüşen ile birlikte  ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısını seslendirdi. Gecenin sonunda şairler ve davetliler hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdi.

8.20151219103053.jpg

Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni’nin 2. gününde  (19 Aralık Cumartesi günü) saat 19.00’da farklı ülkelerden katılacak olan âşıklar sahne alacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER