Yağlıpınar'a Aski Suyu Geldi

İhtiyaçlarını uzun süredir kendi imkanları ile gideren mahalle sakinleri, bağlanan su ile büyük sevinç yaşadı.

Yağlıpınar'a Aski Suyu Geldi
 Ankara’ya 25 kilometre mesafede Gölbaşı’nın mahallesi olan Yağlıpınar mahallesine ASKİ suyu bağlanıyor. Yıllardır kireçli kaynak suyu kullanan Yağlıpınar sakinleri Suyun gelmesiyle sıkıntılardan kurtuluyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ ekipleri, köyün su ihtiyacını kalıcı olarak giderdi. İhtiyaçlarını uzun süredir kendi imkanları ile gideren mahalle sakinleri, bağlanan su ile büyük sevinç yaşadı.

İKİ GÜNDE ÇÖZÜLDÜ

Mahallede inceleme yapan ASKİ ekipleri, ana su hattı ile mahallenin su hattı arasındaki yaklaşık 200 metrelik kısmı iki kepçe ile kazıyarak boruları döşedi ve iki gün içinde mahallelinin bir aydır çektiği su sıkıntısını giderdi. Daha önce kendi imkânlarıyla açtıkları kuyudan çıkan su ile ihtiyaçlarını karşılayan mahalleli, ASKİ şebekesine yapılan bağlantı sayesinde hem kuyu suyundan kurtuldu, hem de arıtılmış suya kavuştu. 

SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTULAR

Arıtılmış su ile salgın hastalıklara yakalanma riskinde de kurtulduklarını belirten mahalle sakinleri, “Yıllardır, kendi imkânlarımızla açtığımız kuyu ile su ihtiyacımızı karşılıyorduk. Sık sık çöken kuyu nedeniyle, büyük sıkıntılar yaşadık. Çökmenin yanı sıra kuyudan çıkan su arıtılmamış olduğu için salgın hastalıklara yakalanma riski de taşıyorduk. ASKİ iki gün süren çalışma ile bizleri arıtılmış, sağlıklı suya kavuşturdu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER