STK'lar okullarda çevre eğitimi başlattı

TEMA ile GÖL-DER işbirliği ile gerçekleşen Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi’nin desteğiyle ilçedeki okullardaki öğrencilere Çevre konusundaki bilgilendirme çalışmaları başladı.

STK'lar okullarda çevre eğitimi başlattı
 TEMA ile GÖL-DER işbirliği ile gerçekleşen Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi’nin desteğiyle ilçedeki okullardaki öğrencilere Çevre konusundaki bilgilendirme çalışmaları başladı.

Gölbaşı’ndaki 45 ilk ve ortaokulda verilecek olan çevre konusundaki bilgilendirme çalışmaları bugün başladı. Bugün 4 okulda verilen çevre konulu görsel sunum ve anlatımTOKİ Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, Adem-Bilhan Uysal İkokulu, Gölbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve TOKİ Şehit Sebahattin Koçak Anadolu İmam Hatip lisesi’nde gerçekleştirildi.

28 Şubat 2013 günü ise Karagedik Ali Güder Çok Programlı Lisesi, Enver Bektaş İlkokulu, Karagedik Ercan Ortaokulu ve Karaali Yatılı Bölge Okulu’nda sunum ve bilgilendirme çalışmaları devam edecek.

Yaklaşık 1 saat süren sunum ve anlatımlar da Toprağın önemi, Erozyon ve Küresel Isınma konularında bilgiler veriliyor.

Eğitim çalışmalarına katılan İsa Ömercan, “Gölbaşı Kaymakamımız Sayın Raşit Zengin ve Belediye Başkanımız Yakup Odabaşı’nın da desteklediği bu proje de TEMA ve GÖL-DER olarak eğitim çalışmaları tüm okullarda yapılacak. TEMA, bu konu da Gölbaşı’nı pilot bölge seçmiş olup, bizlerle ortak çalıştıkları için kendilerine teşekkür ederim. Amacımız, genç kuşaklarımızın çevre bilinciyle büyümesi ve doğal yaşamın önemini şimdiden öğrenmesidir. “dedi

TEMA Gölbaşı Temsilcisi ve GÖL-DER Çevre Sanat Komisyon Başkanı M. Halis Bozkurt’ta öğrencilere yönelik yapmış olduğu konuşma da, “Hedefimiz, Gölbaşı’nda bir meşe ormanı oluşturmak. 10 bin meşe fidanı dikmek için tüpleme çalışmalarına başladık. Bu çalışmalara sizlerde katılabilirsiniz. Oran’daki okullardan öğrenciler geliyor, bizim gönlümüz Gölbaşı’ndaki öğrencilerimizde bu çalışmaları görsünler, bilsinler. “dedi.

Çevre konulu sunum ve anlatımı yapan TEMA Gönüllülerinden Ali Gökmen ve Sevim Uysal öğrencilere Sera’yı biliyor musunuz? Şeklinde sorular sordu ancak öğrencilerin yüzde 99’un serayı bilmediği ortaya çıktı.

Kaynak GÖl Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2013, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER