Sokaklara yeni İmaj

Gölbaşı Belediyesi, “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında Ankara Caddesi üzerindeki sokaklara yeni imaj kazandırmak için çalışmalar yapıyor.

Sokaklara yeni İmaj
Gölbaşı Belediyesi, “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında çalışmalarını hızlandırdı. Ankara Caddesi üzerinde bulunan sokaklara ve Cemal Gürsel Caddesi girişindeki alana uygulanacak proje ile sağlı, sollu Gölbaşı logolu led aydınlatmalı korkuluk, 11 adet ahşap pergole, 128 adet çöp kovası, 76 adet oturma bankı, 3 bin 446 m2 andezit, 1.707 m2 bazalt küptaş, 2.617 m2 granit küptaş, 279 m2 taraklı beyaz mermer küptaş, 187 m2 ateş tuğlası döşeme kaplamaları, 293 m2 traverten, 3 bin 980 m2 andezit bordür döşenmesi, 5 adet süs havuzu yapılması, 260 adet  4 metrelik dekoratif aydınlatma direği ve 1587 adet ışıklı taşları yerleştirilecek.

YEPYENİ İMAJA KAVUŞACAKLAR

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, proje ile ilçe merkezindeki sokakların çok yakında yeni imajına kavuşacağını bildirdi. Başkan Odabaşı, proje kapsamında kullanılan değişik türdeki andezit taşı ile de Gölbaşı’nın değeri olan andezitin tanıtımına büyük katkı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Başkan Odabaşı, daha sonra şunları söyledi:

“Marka kent olma yolunda hızlı ilerleyen Gölbaşı, bu konuda büyük bir adımını da sokak sağlıklaştırma projesiyle atmaktadır. Proje, Gölbaşı’nın görünen yüzü Ankara Caddesinin tamamına uygulanacak ve bölgedeki cephe yenileme projesiyle birleşerek Gölbaşı’nın yeni görünen yüzüne bütünlük katacaktır. Proje kapsamında Ankara Caddesi modern bir görünüme kavuşacak; içerdiği sosyal donatılar sayesinde bölgenin değeri artacaktır. Projenin bir başka özelliği ise cadde boyunca bulunan her bir bölümün farklı bir kimliğe büründürülmesidir. Aynı zamanda proje içeriğinde Gölbaşı’nın önemli simgelerinden biri olan sevgi çiçeğinden de bizlere esintiler sunmaktadır.”


Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2013, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER