İyimaya İlk Kez Konuştu...

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü OSMAN İYİMAYA: 'Ankara'nın incisi Gölbaşı'nın Değişim/Dönüşüm ve Vizyona İhtiyacı Var' dedi.

İyimaya İlk Kez Konuştu...

Gölbaşı'nın Dönüşüme ve Vizyona İhtiyacı var

 

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü OSMAN İYİMAYA: 'Ankara'nın incisi Gölbaşı'nın Değişim/Dönüşüm ve Vizyona İhtiyacı Var' dedi.


Gölbaşı Belediye Başkanlığına adaylığı konuşulan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya kendisini ziyaret eden basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. 
"Aday olacak mısınız?" şeklindeki soruya  "kısmet neyse o olur" şeklinde cevap veren İyimaya gazetecilerin sorduğu ısrarlı sorular karşısında şu bilgileri verdi: "Hayatım boyunca makamları önemsemedim, benim için o makamlarda neler yapıldığı, insana nasıl hizmet edildiği önemlidir. Şu anda Türkiye'nin en önemli kurumlarından birinin genel müdürlük makamında oturuyorum. Burada Türkiye için önemli işler yaptık. Siz bana Gölbaşı'na Belediye Başkanı adayı olup olmayacağımı soruyorsunuz. Aynı düşünce biçimi burada da geçerli. Benim Gölbaşı belediye başkanı olmamdan daha önce ve daha önemli olan Gölbaşı için düşündüğüm, tasarladığım ve bir vizyon haline getirdiğim fikirlerimdir. 

Mogan Dip Çamuru Temizlenmeli

Gölbaşı ilçemizin temel problemleri ulaşım, istihdam, planlama ve gölün ıslahı olarak görülebilir. Mogan gölünün öncelikle dip çamurunun temizlenerek, göl ve çevresinde yeni projelerle kaynak yaratılabilir.

İşsizlik Gölbaşı'nın en temel sorun alanıdır. Maalesef her üç gençten biri işsizdir. Gölbaşı gibi bir yerde işsizliğin olması da ayrı bir garabettir. Zira istihdam sağlayıcı o kadar çok proje uygulanabilir ki burada, işsizliğin kökü kurutulabilir. 
Işsizlik sosyal sorunların ana sebebidir. Gazetelerde gördüğümüz sosyal dramların, aile facialarının birçoğu işsizlik kaynaklıdır. Tabi meslek eğitimine de önem vermek gerekiyor.

Yatırımcılar teşvik edilmeli

Yatırımcının teşvik edilmesi, önünün açılması çok önemlidir. Mesela hasbelkader kurulmasında katkımız olmuştur, Aselsan kuruldu buraya, kötü mü oldu?
Aselsan gibi çevre şartlarına uygun yüzlerce tesis kurulabilir Gölbaşı'na. 
Diğer yandan, Gölbaşı hem bir turizm beldesi hem de bir üniversite şehri olarak düşünülmelidir. Geniş arazilerimiz var, bu alanlarda planlama yaklaşımlarıyla yeni projeler üretilebilir.

Allah'ın bütün nimetleri bir arada ihsan ettiği Gölbaşı, çok kısa bir sürede gerçekçi planlama ve projelendirme ile hak ettiği değere ulaşacaktır.
Ama Gölbaşılı hemşehrilerimin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor: 'Gölbaşı'nın sorunlarının çözülmesi ve insanlarımızın bugün rahat etmesi için Gölbaşı'nın önümüzdeki elli yılının şimdiden planlanması ve bu planın hızlı bir biçimde hayata geçirilmesi gerekir.' 

Bakalım Mevlam Neyler?!?

Unutmayalım, bugünümüzü belirleyecek şifreler gelecekle ilgili tasavvur ve hayallerimizde gizlidir. Önemli olan o şifreleri bilmek. Dolayısıyla bize heyecan veren şey Gölbaşı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak değildir; bize heyecan veren şey Gölbaşı için bir büyük vizyonun hayalini kuruyor olmamızdır.
Hayal kurmak... Hayal kurmak ve o hayalin peşinden inançla koşmak. 
İşte bütün mesele budur. 
Belediye başkanlığı adaylığım konusunda sorduğunuz soruya gelince:
Her zaman söylediğimi tekrar edeceğim: "Bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler!"

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2013, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER