Mustafa Kemal Atatürk özlemle anıldı...

Mustafa Kemal Atatürk özlemle anıldı...

Mustafa Kemal Atatürk özlemle anıldı...
 Büyük Önder Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümü nedeniyle Atatürk’ü Anma Programı hazırlandı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program Ata’ya 2 dakikalık Saygı Duruşu ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Asiye Erdoğan gerçekleştirdi. Vefatı ve özellikleri ile ilgili slayt gösterisi ilgi ile izlenirken, Başkan Yakup Odabaşı da bir konuşma gerçekleştirdi.

ULU ÖNDER GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİDİR

Odabaşı, “Büyük Önder Atatürk devletin çok sıkıntılı olan döneminde Türk Milleti’ne olan güveni ile yola çıkmış, Türk Milleti’nin bağımsızlığı için büyük mücadeleyi başlatmıştır. Ulu Önder, millete olan saygı ve güveni ile cumhuriyeti ilan edip, devletimizi çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmek için inkılaplar yazmıştır. Gençliğimize hedefler koyup, birçok yenilikle yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın lideri olmuştur. Büyük Atatürk yüzyılda bir yetişen, gerçek bir dünya lideridir” diyerek büyük bir coşku ile ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ diyerek konuklar tarafından da alkış yağmuruna tutuldu.

DERS GİBİ KONUŞMA

Odabaşı’nın konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir ise, “Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu birer vatandaşı olma ayrıcalığını yaşayan bireyler olarak Büyük Atatürk’ü şükranla anıyoruz. Geriye dönüp bakacak olursak, öz eleştiri de yapabiliriz. Birçok şiirler okundu, ama biz bunun neresindeyiz? Çağdaş medeniyetler seviyesini yakalama yolculuğunda bizler neredeyiz? Bugünlerde bunun da eleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çanakkale’yi gençlerimiz ne kadar tanıyor, Sakarya’yı bu gençlik ne kadar biliyor? Bunu da değerlendirmek gerekir. Geleceğimizin daha güçlü olabilmesi için gençlere şanlı tarihi anlatmalı, bilmelerini sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu toprakları vatan yapanları, Mustafa Kemal’i Atatürk yapan yolculukta doğusuyla, batısıyla, tatarıyla, çerkeziyle, kürdüyle, bu milletin evlatlarına değerlerimizi anlatıp, güçlü, kararlı, bilgili ve geleceğe inanan geçmişini tanıyan bireyler olarak bu millete kazandırabilmeliyiz.

HALEN DÜNYADA SAVAŞ VARSA BU İŞİN NERESİNDEYİZ?

Ölümünün 75. yılında büyük özlemle andığımız Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için yerine getirilmesi gereken sorumluluklarımız var. Bizi biz yapan, milli kültürden kaynaklanan hedefleri yeniden parlatmalı, bu yolda devam etmeliyiz. Bunun sonucunda da geleceğe olan yolculuğu daha kararlı yapacağız. Şiirler de söylenen ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyoruz ama halen dünyada savaş varsa, çocuklar katlediliyor hamilelerin karınları deşiliyorsa, o zaman siz bu işin neresindesiniz? Bütün bu haksızlıklara dur diyecek, yoksulun ve mazlumun yanında olacak güce sahip olamadıysak biz neredeyiz? Bu toprakları bizlere bırakan aziz şehitlerimiz için çok çalışmalı, onlar kanını verdi bizler de en azından alınteri ile bu toprakları çalışarak zenginleştirip, güçlendirmeliyiz. Gençlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak kendilerine emanet eden Atatürk’ün hedeflerini sonsuza kadar taşıma kararlılığı ile bu milletin yüzünü ağartacak çalışmalar yapacaklarına inancım tamdır. Bir olacağız, beraber olacağız. Yarınlarımızı daha aydınlık yapmaya devam edeceğiz.” diyerek Atatürk’e sözümü vermiş olalım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından duygu yüklü şiirlerin okunması ile devam eden programda, Atatürk ve Atatürk’e duyulan özlem temalı orotoryo sunumu izleyiciyle buluşurken, Atatürk’ü anma programı Atatürk’ün sevdiği şarkıların yer aldığı koro ile son buldu.

Kaynak: Göl Haber... 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2013, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER