Sevgi Çiçeği Açıyor!

‘Sevgi Çiçeği açmadı’ diyenler bir de bu haberi okusun….

Sevgi Çiçeği Açıyor!

Haber: Ziya Özkan-Çiğdem Şirin...

‘Sevgi Çiçeği açmadı’ diyenler bir de bu haberi okusun….

Mevsimlerin suçu yok… 

Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur…

Müsaade edilirse ne de güzel açıyor… 

 

Sevgi Çiçeği…

Gölbaşı’nın en önemli değeri…

Gölbaşı’nda bazı bölgelerde korunamamasından dolayı boynunu büken Sevgi Çiçeği emekli Metin Güven’in bahçesinde hayat buldu.

 

BİR KAÇ TOHUM VE SONRASI…

Emekliye ayrıldıktan sonra 10 yıldır Serkent Sitesi yakınlarında ikamet eden Güven dışarıdan bulduğu Sevgi Çiçeği tohumunu bahçesine ekti. Herhangi bir özel bakım yapmayan Güven’in ektiği sevgi çiçekleri tohumlarının rüzgârla yayılması sonrasında arazinin bir kısmı adeta Sevgi Çiçeği bahçesine dönüştü.

ÖZEL BİR BAKIM YAPMADIM

Kendisini evinde ziyaret ettiğimiz Güven, bahçesinde nasıl sevgi çiçeği yetiştirdiğinin hikâyesini anlattı.

Güven, birkaç tohum bularak bahçesine ektiği Sevgi Çiçeği’nin her sene çoğaldığını belirterek, “Tohumları etrafa saçıldı. Normalde bahçeyi sürecektim ama sürmüyorum. Sevgi Çiçeği’nin koruma altında olduğunu bilmiyordum tesadüf oldu.  Sevgi Çiçeği Bahçede gayet güzel yetişiyor. İnsanlar çimen yetiştirinceye kadar bu çiçeği yetiştirseler hem güzelliğini görürler hem de Gölbaşı’na hizmet etmiş olurlar. Güneşte renk değiştiren bir çiçek. Özel bir bakımı yok. Ama çiğnenmemesi için kimseyi sokmadım buraya. Bu mevsimde yeni açması gerekirdi bahar erken geldiği için bir ay önceden açtı” şeklinde konuştu.

SUÇ KİM DE?

Gölbaşı’nın önemli değerlerinden Sevgi Çiçeği’nin havaların kurak geçmesi nedeniyle açmadığı yönünde ki haberlere Metin Güven’in bahçesinde açan Sevgi Çiçekleri adeta cevap verir nitelikte.

Özel bir bakım yapmayan Güven’in Bahçesi’nde hayat bulan Sevgi Çiçekleri onu koruyamayanların yüzüne bir tokat gibi çarpıyor. Yıllardır övündüğümüz uğruna tablolar yaparak hediyeler verdiğimiz Sevgi Çiçeği eğer yeteri kadar koruma altına alınırsa nasıl toprakta can buluyor bunu da adeta gözler önüne seriyor.

MEVSİMLERİN SUÇU YOK!

Eğer gerçekten Sevgi Çiçeği’nin açmamasının nedeni kuraklık olsaydı ‘Güven’in bahçesindeki Sevgi Çiçekleri nasıl açtı’ sorusuna cevabınız ne olurdu…

Mevsimlerin suçu yok Hatırlatalım…Onlar da Sevgi Çiçeği’nden yana Peki Siz?... Adına festivaller düzenlediğiniz Sevgi Çiçeği’ne ne kadar sahip çıkabiliyorsunuz ya da onu ne kadar koruyabiliyorsunuz? Eğer koruyamayacaksanız ne adına festivaller düzenleyin, ne de ‘Sevgi Çiçeği Bizim değerimiz’ deyin…

 

‘Sevgi Çiçeği açmıyor’ diye bir şey yok.

Açıyor... Açacak…

Eğer Müsaade ederseniz… 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER