Şenlikte “Tatlı” yarış

10. Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde Gölbaşı’nın ünlü höşmerimi ve baklavası da görücüye çıktı.

Şenlikte “Tatlı” yarış
 10. Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde Gölbaşı’nın ünlü höşmerimi ve baklavası görücüye çıkarken, Gölbaşılı bayanların tatlı yarışı büyük bir heyecan içinde geçti. Yarışma sonunda şampiyonluğu höşmerimde Gülşen Ünal, baklavada Anakız Solak elde etti.

ÖĞRETMENEVİNDE HEYECANLI YARIŞ

Şenlikler çerçevesinde düzenlenen höşmerim ve baklava yarışması Gölbaşı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Höşmerimde 14, baklavada 14 Gölbaşılı bayan, 9 kişiden oluşan jürinin önüne çıktı.

Höşmerim yarışmasında Gülşen Ünal birinci, Zeliha Karaaslan ikinci, Nurşen Yaşar üçüncülüğü elde etti. Baklava yarışmasında ise 15 yarışmacı arasından zaferle çıkan Anakız Solak oldu. Fatma Eluman ikinci olurken Emel Kale de üçüncülüğü elde etti.

ÖDÜLLERİ ALTIN OLDU

Höşmerim ve baklava yarışmasında birinci olan Gülşen Ünal ile Anakız Solak ödül olarak birer yarım altını Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın elinden aldılar. Yarışmaların ikinci ve üçüncülerine ise çeyrek altın verildi. Yarışmada ilk beş dereceyi paylaşanlara Mogan bıçak hediye edildi. Yarışmacılara ayrıca plaket, anı madalyası ve hediyeleri verildi.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, höşmerim ve baklava yarışmasının bu şenlikte de büyük ilgi gördüğünü ifade etti. başkan Odabaşı, “Yöremizin kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için yaptığımız höşmerim ve baklava yarışmasına katılan herkese ve yarışmaya emek veren başta jüri üyeleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER