Gölbaşı’na marka proje

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Cuma günü temeli atılacak Alparslan Türkeş Kültür Sarayı ve Parkı’nın Gölbaşı’nı Ankara’nın marka ilçesi yapma yolunda en büyük adımlardan biri olacağını açıkladı.

Gölbaşı’na marka proje
 Gölbaşı’nın değerine değer katacak bir marka projenin daha yapılması için düğmeye basılıyor. Ankara’nın güneye açılan kapısı olan Gölbaşı’nı daha cazip hale getirmek için seferber olan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, 27 Eylül 2013 Cuma günü temeli atılacak Alparslan Türkeş Kültür Sarayı ve Parkı’nın Gölbaşı’nı Ankara’nın marka kenti yapma yolunda en büyük adımlardan biri olacağını açıkladı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçenin çıkışında gerçekleştirilecek “Alparslan Türkeş Kültür Sarayı ve Parkı” projesi hakkında bilgi verdi. Odabaşı, Mogan Gölü’nün karşısında bulunan ve bölgenin en önemli seyir alanlarından biri olan Şahit Tepesi üzerinde inşa edilecek olan projenin Ankara ve Gölbaşı’na katma değer sağlayacak büyük bir proje olduğunu ifade etti.

SELÇUKLU-OSMANLI MİMARİLİ KÜLTÜR SARAYI

Alparslan Türkeş Kültür Sarayı ve Parkı’nın çok amaçlı olduğunu dile getiren Odabaşı şunları söyledi:

“Alparslan Türkeş Kültür Sarayı, Gölbaşı’nda yapılacak en büyük sosyo kültürel tesis olacak. Her mahallemize bir kültür merkezi atağımızı bu büyük proje ile taçlandıracağız. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan bu ihtişamlı tesis, bölgeyi daha da değerli kılacak ve bölgenin etkinliğini arttıracaktır.”

Başkan Odabaşı, 27 Eylül 2013 Cuma günü törenle temeli atılacak olan tesisin toplamda 2670 m2’lik kullanım alanına sahip olacağını bildirdi. Başkan Odabaşı, kültür sarayının yanı sıra Mogan Gölü manzaralı çok büyük parkın da Gölbaşı’na çok yakışacağını söyledi. Başkan Odabaşı, park ile ilgili bilgi verirken de şunları söyledi:

GÖL MANZARALI DEVASA PARK…

“Bu bölgemizin değerine değer katmak için proje içerisinde birçok güzelliği bir arada bulunduracak detaylar düşünüldü. Bunlar; Gölbaşı’nın her yerinden görülebilecek simgesel anıt ve 60 metre yüksekliğinde dev Türk Bayrağı, su-ışık-ses gösteri havuzları, adrenalin vadisi, bitki labirenti, yıldızlar sokağı, kademeli gençlik merkezi, yapay tepe, çim amfi, çok amaçlı meydan, kafe ve büfe yerleri, çiçek gösteri alanları, çocuk oyun alanları, otoparklar gibi bölgeyi değerli kılacak sosyal donatı alanları bulunacak. Proje tamamlandıktan sonra Gölbaşı, Konya yolundan da gözüken toplam 38 bin metrekarelik devasa parka da sahip olacak. Böylece Ankara’nın prestij ilçesi olma yolunda ilerleyen Gölbaşı için en büyük adımlarından biri daha atılmış olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER