Protokol rezaleti

Gölbaşı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın protokolün bulunduğu bölüme oturması, muhalif partilerin tepkisine neden oldu.

Gölbaşı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın protokolün bulunduğu bölüme oturması, muhalif partilerin tepkisine neden oldu.

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek kutlama tören alanını terk ederken, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy kutlama törenleri protokol tribünü yerine, Gölbaşı Belediyesi’nin Kültür Merkezi’nin terasından izlemeyi tercih etti.

PROTOKOL KRİZİ

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, boş olan protokol koltuklarından birine oturunca 23 Nisan kutlamalarında adeta kıyamet koptu. CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, protokolde ve usulde yanlışlar olduğunu Kaymakam Raşit Zengin’e iletti. Kaymakam Zengin, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek’i protokol koltuklarına davet etti. Kaymakam Zengin’in ricasını kırmayan Şimşek, protokol koltuklarında çok kısa bir süre oturduktan sonra tören alanını terk etti.

İLÇE BAŞKANLARININ PROTOKOLDE YERİ YOK

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek protokolde usul hatası yapıldığını ifade ederek “Benim bildiğim kadarıyla orada ilçe başkanlarına yer yok. Ama kaymakam bey beni davet etti ben İstiklal Marşı esnasında oraya geçtim ama diğer ilçe başkanlarına bir saygısızlık olduğunu düşündüğüm için oradan ayrıldım. Çünkü diğer ilçe başkanlarının orada yeri yok.” Dedi.

KOLTUĞA YAPIŞMANIN ANLAMI YOK

MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ise isim vermeden Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ı eleştirerek “Gölbaşı’nda siyaset yapan hiçbir ilçe başkanının ilçemizin yöneticisi olan mülkü idare amirlerini zor durumda bırakmaya hakkı yok. Protokolde oturması gerekenler oturur. Burada her siyasi parti eşittir. Gidipte protokolde oturmanın bir anlamı yok, oraya gidip te yapışmanın da anlamı yok. Herkes kendine göre davranış sergilemesi gerekir. Benim bir tepkim yok ama bir oturuş yanlışlığı olduğunu görünce bende buradan izliyorum.” Dedi.

KARAASLAN OTURUNCA, UYARAMADILAR

YETKİLİLER TOPU BELEDİYEYE ATTI

Yetkililer tören alanına protokol üyelerinin oturması için 4 koltuk istediklerini ancak belediyenin 5 koltuk getirdiğini, daha sonrada bu sayının belediyenin sayıyı 6’ya çıkardığını bildirdi. Yetkililer tertip komitesinin Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ı uyarmak istediğini ancak İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın protokol koltuklarına oturduktan sonra uyarmaya zaman kalmadığını belirttiler.
ART BİR NİYETİM YOK
AK PArti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, protokol krizi ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, art bir niyetinin olmadığını belirterek,“Çelenk koymada Ak Parti iktidar partisi olduğu için 4 protokol üyesinden sonra gelir. Bende tören alanında 5 koltuk olduğunu görünce, beşinci koltuğun bana ait olduğunu düşündüm ve koltuğa oturdum. O kadar abartılacak bir durum yok. Beni tertip komitesi o koltuğa oturmamam gerektiği konusunda uyarmadı. Bizim koltuk sevdamız yok. Ama hak ettiğimiz protokol sırası da, beşinci sıradır. Hak etmediğimiz yere de oturmam. Biz Gölbaşı’nda iktidar partisinin Gölbaşı’nda ki temsilcisiyiz. Bu olayda kesinlikle bir art niyet yok" dedi.

untitled-2.20120423130235.jpg

dsc_0012.jpg

dsc_0027.jpg

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER