Orhan Şahin çocukların ve milletin bayramını kutladı

BBP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Orhan Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Orhan Şahin çocukların ve milletin bayramını kutladı
 
BBP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Orhan Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Şahin, milletin ve çocukların bayramını kutladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, şanlı Türk tarihimizin en önemli olaylarından birisidir. Çünkü Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde halkıyla birlikte Kurtuluş Savaşı’nı yürüten, Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Türkiye Cumhuriyetini kuran ve yaşatan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, demokratik kültürün yerleşmesi ve Türkiye’nin çağdaş ülkeler seviyesine yükselmesi konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir.
‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesinden hareketle TBMM çalışmalarını sürdürmeyi hep bu şekilde yapmalıdır. Gücünü yalnızca milletten alan ve milletin faydalarına kullanan TBMM’dir. Bu, yalnızca milletin egemenliğini, devletimizin temel yapısını belirleyen demokratik bir ilkedir.
Gazi Mustafa Kemal, 23 Nisan’ı çocuklara hediye etmiştir. Her yıl tüm dünya çocuklarının geniş katılımlarıyla kutlanmakta olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; istikbalimiz olan çocuklarımızın, Türkiye’mizin ve yarınlarımızın en önemli teminatıdır.
Çocuklarımızı, sevgi dolu ortamlarda; vatanını ve milletini ileriye taşıma ülküsüyle donatıp, kendi milli ve İslami kültürleriyle huzurlu ve mutlu bir şekilde yetiştirmeliyiz. Çağdaş dünyada gelişmiş milletler seviyesine ulaşmanın en önemli yollarından biride gençlerin beyinlerinin ve vicdanlarının hür olmasıdır.
Bunu da milli eğitimin temel amacı olan, müspet bilimlerin temeline dayanan güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde kabiliyeti artmış fikri hür, vicdani hür, irfanı hür, erdemli, ahlaklı ve kudretli nesiller yetiştirerek yapabiliriz.
Devlet olarak, onlara bunları sağlamak için hiçbir fedakârlığı esirgememeliyiz. Ancak bu şekilde mutlu ve huzurlu bireyler yetiştirmeyi başarabiliriz. Ayrıca; Türk milletinin büyük ülküsüne ulaşması yeterli bir kültür ordusuna sahip olmasını gerektirir.
Burada, bundan tam 92 yıl önce bu aziz vatanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bizlere teslim eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.
Bu vesileyle milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.

ORHAN ŞAHİN
BBP MDK Üyesi
                                                      

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2012, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER