Özbek'ten haklı serzeniş

Gölbaşı Belediye Meclisi’nin bağımsız Üyesi Yüksel Özbek meclise sunulan bazı önergeleri sert bil dille eleştirerek, “sadece 3-5 kuruş fazla kanabilmek için ne olduğu belirsiz önergeler veriyorsunuz” dedi.

Özbek'ten haklı serzeniş
 Gölbaşı Belediye Meclisi’nin bağımsız Üyesi Yüksel Özbek meclise sunulan bazı önergeleri sert bil dille eleştirerek, “sadece 3-5 kuruş fazla kanabilmek için ne olduğu belirsiz önergeler veriyorsunuz” dedi. 

Kasım ayının ilk meclis toplantısına Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesi Yüksel Özbek’in çıkışı damgasını vurdu. Özbek meclis gündemini oluşturan ve hemen hemen her meclis toplantısında mahallerinin sorunlarının araştırılmasını içeren önergeleri eleştirdi. 

3-5 KURUŞ FAZLA PARA ALABİLMEK İÇİN…

Özbek, konuyla ilgili olarak daha önce meclise sunulan önergeler üzerinden örnek vererek eleştirilerini dile getirdi ve bu tür önergelerin sürekli meclis gündemine getirilmesine anlam veremediğini ifade etti. Yüksel Özbek, bazı mahallerinde bulunan esnafların tamamının yerine sokak sokak ayrılarak gündeme getirilmesini doğru bulmadığına vurgu yaparak, “3-5 kuruş fazla para kazabilmek için ne olduğu belirsiz önergeler veriliyor. Bu zamana kadar neden meclis toplantılarından erken çıktığım konusunda eleştiriliyorum İşte bu yüzden. Bu durumu içime sindiremediğim için meclis toplantılarında fazla kalmıyorum” şeklinde konuştu. Özbek ayrıca verilen önergeler içerisinde sadece bir esnafı bulunan mahallerle ilgili de verilen ‘esnafların sorunlarının araştırılması’na yönelik önergelerin anlamsız olduğunu dile getirerek takdiri kamuoyuna bıraktığını da sözlerine ekledi. 

GERİLİM YARATMAK İSTİYORLAR

Konu üzerinde söz alan MHP Meclis Üyesi Kadir Yanık ise Özbek’i gerilim yaratmak ile itham ederek, “Anlaşılan bugün mecliste gerilim yaratılmak isteniyor. Amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Esnaflar sokak sokak ayrılıyor. Bir mahallenin esnafına bir günde bakmak mümkün değil bu yüzden de arkadaşlarımız sokak sokak ayırmayı uygun görmüşler. Önergeler meclise üyeleri çalıştırmak için verilir” dedi.

 

Yapılan tartışmaların ardından gündemi oluşturan Seğmenler Mahallesi 927. sokak üzerinde bulunan esnafın sorunlarının tespiti ile ilgili rapor Yüksel Özbek’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER