ÖĞRETMEN TEHDİTLER SAVURDU

Gölbaşı Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi’nde hem akıllara durgunluk veren, hem de Gölbaşı’ndaki eğitime gölge düşüren bir olay yaşandı.

Gölbaşı Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi’nde hem akıllara durgunluk veren, hem de Gölbaşı’ndaki eğitime gölge düşüren bir olay yaşandı.
 
Eğitim camiasında öğrencenin tehdit ettiği görüldü ama öğretmenin öğrenciyi tehdit ettiği görülmedi. Dersini daha iyi konsantre olmak isteyen öğrenci öne oturmak isteyince başına gelmeyen kalmadı. Öğretmenin hakaretlerine ve tehditlerine maruz kalan öğrenci, bu da yetmezmiş gibi “Kınama” cezası aldı.
 
Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de örnek çalışmalara ve başarılara imza atarken, yaşanan olay adeta bu başarılara sekte vurur gibiydi.
 
ÖĞRETMEN TEHDİTLER SAVURDU
İddialara göre Berker Birdal adlı 11.sınıf öğrencisi Y.Ş. isimli öğretmen tarafından sırf öne oturmak istiyor diye tehdit edildi. Berker Birdal isimli öğrencinin velisi Gülse Birdal, öğretmenin çocuğuna ağır hakaretler ettiğini öne sürerken “Ya senden gidecek, ya benden gidecek” sözleriyle çocuğunu tehdit ettiğini öne sürdü.
 
Okul önünde gazetecilere açıklamada bulunan Gülse Birdal iddiasını şu sözler açıkladı:
 
YA SENDEN GİDECEK, YA BENDEN
Arena’ ya davet eder gibi “Ya senden gidecek, ya benden gidecek” sözleriyle tehdit ediyor. 1. dönem notu iyi olduğu halde, 2. dönemde yazılıda 0 verdi. Öğretmen kin ve intikamla donatılmış bir makine gibi. Okula geliyorum benimle görüşmüyor. “Yemek yiyorum diyor” bir veli ile öğretmenin görüşmesi gerekir. Çocuğun sadece önde oturma isteğini disipline veriyor. Kınama cezası aldırtıyor. Çocuk ne yaptı küfür mü etti? Hakaret mi etti?
 
ÇOCUĞUMUN DAVRANIŞ NOTU 100
Çocuğunun davranış notunun 100 olduğunu söyleyen Gülse Birdal “Daha önce de başka bir okulda okurken örnek öğrenci diye belgesi var çocuğumun.” dedi.
 
KARABULUT YAKINDAN İLGİLENDİ
 
Okul müdürünün dilekçesini kabul etmediğini ve kendisini umursamadığını kaydeden veli Gülse Birdal’in, konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut’la da görüştüğünü Milli Eğitim’de kendisiyle yakından ilgilenildiğini söyledi. Karabulut’un kendisiyle yakından ilgilendiğini söyleyen Birdal “Çocuğumu sırf Gölbaşı’ndaki eğitim daha iyi diye servis imkanı olmamasına rağmen Oran’dan Gölbaşı’na yazdırdım. Ne yazık ki çocuğumun psikolojisi bozuldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2013, 12:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Keşke Yaşanmasaydı
Keşke Yaşanmasaydı - 11 yıl Önce

böyle olaylar hiç olmasaydı.ilçe müdürü ilgilenmiş ama okul yönetimi zayıf kalmış!!! derhal bu sorumlulara gereken cezalar verileeee!!!! yarın hangi okul müdürü ve hangi öğretmen sırada. çok şükür milli eğitim müdürümüz ilgileniyorrrrr.

Gülsen BİRDAL
Gülsen BİRDAL - 11 yıl Önce

nasıl olur diye hala çok şaşkınım,teşekkür ederim haberiniz ile kamu oyunu bilgilendirmişsiniz,tanıdıklar arayıp anne baba olarak sabrımızı takdir ediyorlar,biz olsaydık kimden ne kadar gidecek gel hoca der girişirdik diyorlar. sayın bakana kadar konu iletildi.gereginin yapılacağından kuşkum yok.

SIRADAKİ HABER