Odabaşı yine söz vermedi...

2013 yılının ilk meclis toplantısı yine 2012 yılını aratmayacak tartışmalara sahne oldu.

 2013 yılının ilk meclis toplantısı yine 2012 yılını aratmayacak tartışmalara sahne oldu. 2012 yılında da çeşitli bahane ve gerekçelerle meclis üyelerine söz vermeyen Başkan Odabaşı, 2013 yılının ilk meclis toplantısında da bu geleneğini bozmadı.

 

AK Parti’li üyelerin imzasını taşıyan Belediyeye ait kiralık araçların kimlere tahsis edildiği, 2012 yılı içinde ne kadar yakıt tükettikleri, kaç km yol yaptıkları yönündeki önergeyi mecliste okumayan ve ‘yazılı cevap verilecektir’ diyen Odabaşı’nın bu tavrı üzerine meclis toplantısı sonunda AK Parti’li Hakan Han Özcan gündem dışı söz almak istedi.

Başkan Odabaşı ise Özcan’ın bu talebini ‘Daha önce bilmiş olsaydım’ diyerek reddetti ve Özcan’a söz vermedi.

 

DEMOKRASİYE UYMUYOR…

 

Her fırsatta ‘Şeffaflıktan’ bahseden Odabaşı’nın yine Başkanlık yetkisini kullanarak, en demokratik haklarını kullanmak isteyen meclis üyelerine karşı takındığı bu tavır 2013 yılında da devam edecek gibi görünüyor.

 

2012 yılında da hem AK Partili hem de CHP’li meclis üyelerine söz hakkı vermediği için tartışma yaşanmış ve meclis üyeleri bu tavrın demokrasinin çok ötesinde olduğunu dile getirmişlerdi.

 

2013 yılının ilk meclis toplantısında da AK Partili Hakan Han Özcan, Odabaşı’nın kendisine söz vermemesini demokrasi ile bağdaşmadığını söyleyerek, ‘Bu tavır demokrasiye uymuyor’ dedi. 

 

ODABAŞI’NI RAHATSIZ EDEN ÖNERGE…

 

Başkan Yakup Odabaşı’nın okumadığı ve ‘yazılı cevap verilecektir’ şeklinde cevap verdiği önerge Belediye bünyesindeki kiralık araçlarla ilgili. Daha önce CHP’li meclis üyeleri de aynı konuyu gündeme getirmiş ve aynı tavırla karşılaşmışlardı. 2012 yılı içerisinde CHP’li meclis üyelerinin kiralık araçlarla ilgili verdiği önergeyi Başkan Odabaşı okumamış ve yazılı cevap verilmesini uygun görmüştü. Belediyenin gönderdiği yazılı cevap da ise bir sayı belirtilmemiş ve muhtelif sayıda araç kiralandığı yönünde ifadelere yer verilmişti.

 

2013 yılının ilk meclis toplantısında AK Partililer verdikleri önerge ile kiralık araçların durumunu sorguladı. Ancak bu önerge her ne kadar ‘Bunu okumakta bir sakınca yok’ dese de Odabaşı’nı rahatsız etti.

 

Konuyla ilgili gündem dışı söz almak isteyen AK Partili Hakan Han Özcan’a söz vermeyen Odabaşı’nın bu tavrı ise ‘Demokrasi’nin ve ‘Şeffaflığın’ çok ötesinde şeklinde yorumlandı.  

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2013, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER