Odabaşı Günlüğü

Gölbaşı'nda neler oluyor..Belediye Başkanı neler yapıyor?

Odabaşı Günlüğü
Soğulcak’ta şenlik günü
Soğulcak’ta geleneksel olarak her yıl düzenlenen şenlikte mahallelileri Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yalnız bırakmadı.
Gölbaşı’nın Soğulcak Mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenliğe Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da katıldı.
Mahallede düzenlenen şenliğe Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın yanı sıra, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Soğulcak Muhtarı Halil Polat, mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na teşekkür etti.
“GÖNLÜMÜZ SİZLERLE...”
Başkan Odabaşı, şenlikte yaptığı konuşmada; ilçe merkezine kilometrelerce uzak bir mahalle olan Soğulcak’lılar arasında olmaktan mutlu olduğunu belirterek “Bizim gönlümüz sizlerle. Sizler beni çağırdınız, ben de sizleri mutlu etmek için buradayım. Bizler hep birlikte Gölbaşı ailesiyiz” dedi.
Şenlikte Soğulcak Mahallesi halkı, ikram edilen yemeğin ardından sazlı sözlü eğlendiler. Soğulcak Mahallesi Muhtarı Halil Polat ise, misafirlerine Ulu Önderimiz Atatürk için yazmış olduğu şiiri okurken herkesi duygulandırdı.


Çevre Gününde doğa yürüyüşü...
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, çevre bilincinin artmasını temenni ettiğini belirterek, güzel ve temiz bir çevre için Gölbaşılıları el ele vermeye çağırdı.
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Gerder’de “Doğa Yürüyüşü” düzenledi.
Düzenlenen doğa yürüyüşü gezisine Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile birlikte yaklaşık 50 kişilik bir grup katıldı. Doğa yürüyüşünde Başkan Odabaşı diğer katılımcılar 10 km alanda yürüyüş yaptı.
“HER GÜN ÇEVRE GÜNÜ OLSUN”
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, çevre kirliliğinin insanlığın ortak sorunu olduğunu belirterek doğanın korunması gerektiğini söyledi. Çevreye daha duyarlı bir toplum için her günün çevre günü olması dileğinde bulunan Başkan Odabaşı, şunları söyledi:
“Çevreyi korumak da yaşatmak da insanlığın ortak görevidir. Elbette bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Biz de Gölbaşı Belediyesi olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz.
Çocuklarımıza daha temiz bir Gölbaşı hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu vesileyle Dünya Çevre Gününün çevre bilincinin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Güzel ve temiz bir çevre için Gölbaşılıları el ele vermeye çağırıyorum.”
 

“Eğitim önceliğimiz”
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na Oyaca’ya yaptığı ziyarette eğitime katkılarından dolayı plaket verildi.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yerel yönetim olarak Gölbaşı merkez ve tüm mahallelerinde eğitime önem vermeye devam edeceklerini bildirdi.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na Oyaca’ya yaptığı ziyarette eğitime katkılarından dolayı plaket verildi. Odabaşı’na Oyaca Çok Programlı Lise Müdürü Necattin Erdil tarafından okula desteğinden dolayı bir plaket takdim edildi.
Başkan Odabaşı, verilen plaket için teşekkür ederken, göreve geldiğinden bu yana eğitimin en öncelikli gündem maddesi olarak ele alındığını söyledi. Odabaşı, ilçe merkezinde ve mahallelerdeki okullara belediye olarak imkanları ölçüsünde destek olduklarını açıkladı.
Öğrencilerin Türkiye’nin dolayısıyla Gölbaşı’nın da geleceği olduğunu ifade eder Başkan Yakup Odabaşı, her yıl 25 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini kaydetti.


Oyaca Mahallesine kültür evi
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Oyaca’da vatandaşlar ile birlikte yemek yiyip sohbet ederken, mahalleye yapılacak kültür evi projesinin müjdesini verdi
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ziyaret ettiği Oyaca Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Odabaşı, Oyaca’da vatandaşlar ile birlikte yemek yiyip sohbet ederken, mahalleye yapılacak kültür evi projesinin de müjdesini verdi.
KISA ZAMANDA HİZMETE AÇILACAK
Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, her mahalleye bir kültür evi projesine bir yenisini daha ekleyerek Oyaca Kültür Merkezini çok yakın zamanda hizmete açacaklarını açıkladı.
Başkan Odabaşı’nın verdiği bilgiye göre Oyaca Mahallesi’ne yapılacak olan kültür merkezi 2 kattan oluşacak ve toplam 1350 m2 kullanım alanına sahip olacak. Kültür merkezi içersinde bir adet 312 m2’lik bayanlar lokali, 31.50 m2’lik mutfak, bay, bayan ve engelli wc’leri, 14 m2 gelin odası, bir adet de 410 m2’lik çok amaçlı salon yer alacak
OYACALILARDAN TEŞEKKÜR
Oyaca halkı da, yıllardır mahallerin büyük sorunu olan kültür merkezinin yapılacağı olmasından mutlu olarak Başkan Odabaşı’nı alkışlayarak teşekkür ettiler. Odabaşı daha sonra mahallelilerle birlikte köy meydanında birlikte yemek yedi.
Başkan Yakup Odabaşı’nın Oyaca Mahallesine yaptığı ziyarete MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Belediye meclis üyeleri, Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.
 

Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2012, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER