Kaza kurbanları defnedildi

Ankara-Konya karayolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden aynı aileden 8 kişi toprağa verildi.

Kaza kurbanları defnedildi
Minibüsle çarpışan hafif ticari araçtaki 9 kişiden hayatını kaybeden 8’i, memleketleri Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Kömişini köyünde toprağa verildi. Çevik ailesinin 6 ferdinin cenazesi Kulu Devlet Hastanesi morgundan, 2’sinin cenazesi ise Gölbaşı Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kömişini köyüne getirildi. Köy camisinde kılınan cenaze namazına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Çevik ailesinin yakınları ve köylüler katıldı. Ayrı ayrı kılınan cenaze namazı sonrası Yusuf (63), Fatma (69), Kızey (58), Sibel (31), Merve (18), Esragül (20), Murat (34) ve Ömer Çevik’in (11) cansız bedenlerinin bulunduğu tabutlar köy mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Burada gözyaşları arasında kazada hayatını kaybeden 8 kişi toprağa verildi.
Çevik ailesinin akrabası İbrahim Nalbant, ailenin köye gelerek komşularını ziyaret edip, ekili alanlarını gezdikten sonra yaşadıkları Ankara’ya geri dönmek için yola çıktığını ve kazanın meydana geldiğini söyledi.

Ailenin bir diğer akrabası Sadık Koyuncu ise, kazanın hemen ardından olay yerine gittiğinde yaşadığı dehşeti anlatarak, “Kaza yeri kıyamet gibiydi. Cenazeler savrulmuş yerdeydi. Jandarma, polis hepsi oradaydı. Cenazeler toparlandı, bir kısmı Kulu’ya, bir kısmı da Ankara’ya götürüldü. Cenazemiz çok olduğu için kafamız karmakarışıktı” dedi.
Koyuncu, başka bir aracın arkadan çarpması sonucu Çevik ailesinin bulunduğu aracın karşı şeride geçmesiyle kazanın meydana geldiğini ileri sürdü. Sürücü Yusuf Çevik’in 2 yıl önce kalp ameliyatı olduğu, kazanın sürücünün kalp krizi geçirmesi sonucu da meydana geldiği iddialar arasında yer aldı.

Hayatını kaybeden pide ustası Murat Çevik’in olay yeri yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde 12 yıl önce başlayan çalışma yaşamını 2 gün önce Ankara merkezde başka bir iş bulması nedeniyle sonlandırdığı ve mesai arkadaşları ile ‘Yeni bir hayata başlıyorum’ diyerek helalleştiği öğrenildi. Tesis müdürü Mehmet Ateşsaçan, Murat Çevik’in kendi isteğiyle ayrıldığını, çok çalışkan birisi olduğunu, yanlarından ayrılırken birçok kez arkadaşlarından helallik istediğini söyledi.
Kazadan yaralı kurtulan 9 yaşındaki Murteza Çevik’in ise Ankara Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Dün akşam Ankara-Konya yolunun 80. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, İsa Uğur yönetimindeki 42 CNZ 93 plakalı minibüsle çarpışan Yusuf Çevik’in kullandığı hafif ticari araçta bulunan Çevik ailesinden 8 kişi ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı. Kazada hayatını kaybedenler arasında yer alan Esragül Çevik’in 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Gölbaşı Son Gaste

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2012, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER