Saygısızlığa HAYIR dediler

Gölbaşı Belediyesi Haziran ayı belediye meclis toplantısı I. Oturumuna her yıl Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festival’i olarak kutlanan festivalin “Festival” ismi yerine “Şenlik” isminin değiştirilmesi görüşmeleri damgasını vurdu.

Saygısızlığa HAYIR dediler
HABER: MERVE ŞAHİN

Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali’nin ismi alınan meclis kararıyla “Şenlik” olarak değiştirildi.
Gölbaşı Belediyesi Haziran ayı belediye meclis toplantısı I. Oturumuna her yıl Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festival’i olarak kutlanan festivalin “Festival” ismi yerine “Şenlik” isminin değiştirilmesi görüşmeleri damgasını vurdu.
“MECLİSE SAYGISIZLIK”
Ak Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hayati Çal, Turizm Komisyonu’nda olmalarına rağmen isim değişikliği için görüşlerinin alınmadığını belirtirken, “İsim değişikliği komisyon raporunda ‘Evet’ denildi fakat afiş ve ilanlar şenlik olarak basıldı. Meclisten geçmeyen bir kararı meclisimize saygısızlık olarak nitelendiriyorum. Daha bugün komisyondan geçecek olan karardan turizm komisyonunda olmamıza rağmen haberimiz yok. Ne bir haber verildi, ne de bir toplantıya çağırıldık. Bu festivale katkımız olamaz mıydı, görüşümüz alınamaz mıydı? Festival uluslararası mı, yoksa farklı bir festival mi?” diye konuştu.
“HALKIN NABZINI TUTMAK İÇİN KOYDUK”
Çal’ın görüşlerine sözlü olarak cevap veren Yakup Odabaşı ise, geçen yıl kutlanan festivale katılan Cemil Çiçek’in festivalin şenlik olarak değiştirebileceği önergesini dikkate aldıklarını aktararak, “Geçen yıl ki kutlamalarda devlet adamımızın önerisini dikkate alarak, önerge verildi ve her arkadaşımız olumlu baktı. Karar kesinleşmedi evet ama festival süreci de yaklaştı. Afişlere şenlik yazısı vatandaşın nabzını tutma amacıyla kondu. Festivali geliştirerek, daha tanınır hale getirmeye çalışıyoruz. Festivalleri 2009’dan itibaren halkımız benimsedi. Eğer bir şeyi yapacaksanız, önce halka benimseteceksiniz. Olmayabilirdi ancak meclisin olumlu baktığı düşünüldü. Dolayısıyla herhangi bir art niyet veya saygısızlık söz konusu değil, yanlış bir düşünce olamaz.
SAYGISIZLIĞA BOYUN EĞMEDİLER
Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Hacer Varlık, Hayat Çal, Necip Güler ve Engin Çelik meclis iradesine ve kendilerine yapılan saygısızlık için “Hayır “ oyu verirken toplantıya katılan diğer meclis üyeleri Hayati Çal’ın “Meclise Saygısızlık” olarak nitelendirdiği karara “Evet” oyu verdiler.
Kültür ve Turizm komisyonu üyelerinin komisyon toplanmadan yarım saat önce arandığını belirten Odabaşı’nın sözleri üzerine Hayati Çal ‘Aranmadık’ diye karşılık verirken, Odabaşı “Bu işi şahsiyet meselesi yapacağına işe nasıl katkıda bulunuruz ona bakıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2012, 19:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER