Mehmet Parsak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı

MHP Gölbaşı İlçe Başkanlığınca anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mehmet Parsak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı
 Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ersin Pehlivan, MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan ve Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Gölbaşı Ülkü Ocakları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla  başladı.

Referandumda evet çıkması halinde anayasanın ilk dört maddesi değişecek iddialarına yanıt veren TBMM Anayasa Komisyonu üyelerinden MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak “Ne bu anayasa değişikliği teklifinde ne de bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu müddetçe anayasanın ilk dört maddesi asla değiştirilmeyecektir. Teminatı Devlet Bahçeli’dir. Teminatı Milliyetçi Ülkücü harekettir. Böylesi vahim iddialar üzerine referanduma bir hafta kaldı. Ama yalanlara cevap verilmediğini, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ne getirecek onun yeterince anlatılmadığını düşünüyorum. Söz var ya şeytan taşlamaktan ibadet etmeye fırsat bulamamak diye tam da böyle bir durumla karşı karşıyayız. Lokantaların kapatılacağından, kıdem tazminatının kalkacağına ve muhtarlıkların kapatılacağına kadar hiçbir dayanağı olmadığı halde o kadar çok gene haya ederek söylüyorum yalanla ve iftira ile karşı karşıyayız ki dolayısıyla önce bunları çürütmek zorunda kalıyoruz” dedi.

MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 18 maddesini tek tek anlatarak MHP neden evet dediğini anlattı.

Referanduma bir haftadan az bir süre kala çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ersin Pehlivan ise“Gece gündüz demeden genel başkanımızın da dediği gibi millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet,Türklüğün bekası için evet, elbette Türkiye için evet diyeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 00:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER