Mecliste Karaaslan-Şimşek atışması

Gölbaşı Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısına Ak Partili Osman Karaaslan’ın açıklamalarına CHP’li Ercan Şimşek’in verdiği sert yanıtlar damgasını vurdu.

 Gölbaşı Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısına  Ak Partili Osman Karaaslan’ın açıklamalarına CHP’li Ercan Şimşek’in verdiği sert yanıtlar  damgasını vurdu.

 Mecliste partisi adına söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Osman Karaaslan, gündeme dair açıklamalar yaparken imardan Konya Yolu’na, hayvan barınağından bisiklet ve yürüyüş yollarına kadar birçok projenin hükümet tarafından yapıldığının altını çizerken, bu hizmetlerin kendi girişimleri sonucu olduğunu ima eden sözler sarf etti.

MİLLET BİZİ HİZMET EDİN DİYE SEÇTİ

Karaaslan “Sorunları CHP, İyi Parti, Ak Parti, MHP ayrımı yapmaksızın çözmek hepimizin borcudur. Biz buraya ay’dan ay’a toplanıp ayın beş günü toplantı yamak için gelmedik. Millet bizi bunun için seçmedi. Millet bizi sorunlarını çözelim diye seçti.”

MECLİSİN İÇİNE AYRIMCILIĞI SOKMAYIN

CHP’li Ercan Şimşek ise söz alarak Osman Karaaslan’a sert sözlerle yüklendi. CHP’li Şimşek, Karaaslan’ın mecliste ayrımcılık yaptığını ve konuşmasında aslına ne yapmak istediğini herkesin anladığına dikkat çekerken şu sözleri söyledi,

“Orada ki bir yanlışlıktan bahsetmiştim. O da şuydu. ‘Ayrı partiler’ olması yazılmasının teknik olarak sorun olduğunu söylemiştim. Buna burada şahit olduk. Her ne kadar Osman Başkan hep beraber yapıyoruz dese de, konuşmaların altında ki içeriği burada ki siyasilerin hepsi anladı. Buna hiç gerek yok. Karşınızda çocuk yok. Ne söylediğinizi çok iyi anlıyoruz, ne yapmak istediğinizi de çok iyi anlıyoruz. Yaptığınız siyaseti de anlıyoruz” diyerek Başkan Şimşek’e destek veren konuşmasına şöyle devam etti; “ Lütfen bu meclisin içersine Başkanın da söylediği gibi ‘Biz burada ne yapıyorsak hep birlikte yapıyoruz’ Bu meclisin içerisine ayrımcılık sokmayın” dedi.

BAŞKANA VE MECLİSE NEZAKETSİZLİK

Şimşek konuşmasına şöyle devam etti; “Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’den olduğundan, hükümetten bahsetti hatta talihsiz bir şey söyleyerek ‘Gölbaşı çok şanslı” dedi. Neresi şanslı. Sizin bahsettiğiniz kalemlerin hepsini hükümetin aslında yapması gerektiği, ama yapmadığı Gölbaşı’nda oluşan mağduriyetlerin düzelmesidir. Ha bunlarda Afyon’da düzeldiyse ben bunun Belediye Başkanı başkanlığın bu meclise yapılmış bir nezaketsizlik olarak görürüm. Bu meclis, Gölbaşı’nın bir şansı varsa bulunduğu yerle insan profili ile coğrafyası ile potansiyeli ile kendi şansını kendi içinde taşıyor. Biz belediye meclis üyeleri olarak hep birlikte bu meclis olarak ne gerekiyorsa zaten yapıyoruz. Bunu sübliminal mesaj olarak alttan alta işlemeye hiç gerek yok. Burada başkanımız var, bir meclis var. Başkanımız burada ki konuların hepsini yönetiyor. Hiçbir kişinin tekelinde yürümediğine, yürümemesi gerektiğine inanıyorum. En kötü ihtimalle burada dile getirilmemesi gerektiğine inanıyorum. 

İYİ SİYASET YAPIYORSUNUZ

CHP’li Şimşek’in eleştirilerine ise Osman Karaaslan ‘Ercan bey iyi siyaset yaptınız.” Sözleriyle yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2019, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER