Başkan Şimşek'ten önemli açıklamalar!

Başkan Şimşek, Mogan Gölü’nün temizliğinden Millet Bahçesine, Örencik imar planından rekreasyon hizmetlerine kadar bir çok önemli konuda açıklama yaptı.

Başkan Şimşek'ten önemli açıklamalar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Gölbaşı’nda yapılacak olan hizmetlerle  ilgili açıklamalarını değerlendiren Başkan Şimşek  “Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz, temizliği dört gözle bekliyoruz” dedi.

Mogan Gölü’nün temizliğine Gölbaşı Belediyesi  olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Şimşek şu ifadeleri kullandı;

-AÇIKLAMADAN MEMNUNİYET DUYDUK

 “Daha önce de söylediğimiz gibi Mogan Gölü sadece Gölbaşı’nın değil, Ankara’nın, hatta Türkiye’nin meselesi. Göreve geldiğimizden beri Mogan Gölü’nün temizliğini sürekli gündemde tuttuk. Görüşmeler yaptık, konuyu sürekli dile getirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum da konuyla yakından ilgileniyor. Gölbaşı’nda millet bahçesinin de yapılacak olması nedeniyle gölün temizliği büyük öneme sahip. Mogan Gölü’nde ara verilen temizlik çalışmasının bir an önce tekrar başlaması gerekiyor. Sayın Bakanımızın açıklamalarından memnuniyet duyduk.”

-TEMİZLİĞİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

“Bakan Bey ‘Ankara’nın yeşil çizgisi Gölbaşı olacak’ demişti. İnşallah en kısa zamanda gerçekleşir, göl temiz bir görüntüye kavuşur. Millet bahçemiz de 2020 yılında başlayacak. Gölün temizlenmesi ve millet bahçesiyle birlikte Gölbaşı Ankara’nın yeşil kenti olacak. Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz, temizliği dört gözle bekliyoruz. Öte yandan bölgenin imar sıkıntıları ile ilgili de Sayın Bakan ile yapmış olduğumuz görüşmelerin neticesini aldık. Örencik İmar Planı da bakanlıktan geçti. Geçen hafta Sayın Bakan tarafından imzalandı. Bunun için de emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

PROJE ONAYLANDI, İHALEYE ÇIKILACAK

Mogan Gölü’nün etrafındaki rekreasyon alanı düzenlemesine de 1-2 ay içerisinde başlanılacağına dikkat çeken Başkan Şimşek, “Birinci etapla ilgili projeyi bakanlığa (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) sunduk. Bakanlık projeyi onayladı, ihale ilanına çıktı. Yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve iskeleler için 1-2 aya kadar birinci etap çalışmasını başlatıyoruz. Temizlik çalışması ve bu projeyle birlikte Mogan Gölü daha prestijli hale gelecek” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2019, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER