Kent Çiftliği Projesine Ankara Kalkınma Ajansı'ndan destek!

Gölbaşı Belediyesi, üretken belediyecilik anlayışıyla ilçeyi Cumhuriyetin 100. Yılına hazırlama vizyonunu adım adım hayata geçiriyor.

Kent Çiftliği Projesine Ankara Kalkınma Ajansı'ndan destek!

 İlçenin tüm potansiyellerini harekete geçirmek için çok yönlü çalışmalar sürdüren Gölbaşı Belediyesi, Kent Çiftliği Projesiyle ilçede tarım turizminin gelişmesi yönünde büyük bir adım attı.

 

Gölbaşı Belediyesi tarafından hazırlanarak Ankara Kalkınma Ajansı’na fizibilite desteği kapsamında sunulan “Gölbaşı Kent Çiftliği” projesi destek almaya hak kazandı.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan ŞimşekGölbaşı Kent Çiftliği projesiyle 7’den 70’e herkesin şehir merkezinde doğayla, tarımla, toprakla buluşacağını, üretim anlayışının fikirden, marka değeri taşıyan ürünlere canlanacağını, Gölbaşı sosyal ve ekonomik yaşamına yeni bir soluk kazandırılacağını söyledi.

 

Başkan Şimşek, Gölbaşı’nda bütüncül kalkınma çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak Kent Çiftliği Projesi’nin Türkiye’de bu anlayışla üretilen ilk örnek olması ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından bu dönemde desteklenen tek proje olması nedeniyle büyük bir mutluluk duyduklarını da ifade etti.

 

Belediye Bşakanı Şimşek, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından verilen fizibilite desteğiyle sağlanacak kazanımları şöyle özetledi;

 

KIRSAL KALKINMANIN ÖNÜ AÇILIYOR

 

Gölbaşı Kent Çiftliği projelerinin geniş kapsamlı çalışmalarla üretilmesiyle, Gölbaşı’nda kırsal kalkınmanın önünü açacak, tarım ve hayvancılık potansiyeli güçlenecek, üretilen ürünlere marka değeri kazandırılabilecek. Kent Çiftliği kırsal kalkınmanın sağlanmasında sürekli gelişim merkezi işlevi üstlenecek. Çiftlik buluşmalarıyla, üreten çiftçilerimiz arasında bilgi ve deneyim paylaşımı için de zemin oluşturulacak.

 

 

 

 

DOĞA İLE BİRE BİR TEMAS

 

Gölbaşı Kent Çiftliği bostanları, seraları, açık hava etkinlik alanı, mini müze yapısı, butik işleme tesisleri, küçük ölçekli hayvan barınakları, eğitim olanakları, doğal kafesi, yerel ürün satış mağazasıyla, her yaştan kentli için doğa ve toprak ile temas edebileceği, kendini rehabilite edebileceği bir kentsel açık alanın oluşturulmasına da zemin hazırlayacak.

 

YEREL ÜRÜNLER MARKALAŞACAK, TİCARİLEŞECEK

 

Gölbaşı Kent Çiftliği, ilçede üretimi yapılan mal ve hizmetlerin, marka değerini artırarak ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliğinin artırılmasına katkı sağlayacak, yöreye özgü ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması markalaşması ve ticarileşmesine hem zemin hem de olanak sağlayacak. Kent Çiftliği aynı zamanda butik ürün ve hizmetlerin ticarileşmesinin ve pazar fırsatlarının artırılmasının önünü açacak.

 

ÇOCUKLARIMIZ TARIMLA BULUŞACAK, EĞLENEREK ÖĞRENECEK

 

Şehir hayatında doğup, büyüyen çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri için doğayla iç içe olmaya ihtiyacı var. Bu nedenle Kent Çiftliği’nde uygulamalı eğitimlerimiz de olacak. Çocuklarımız için tarımsal üretim süreçleri, tarım ve hayvancılığın önemi, doğa ile uyum ve ekolojik döngüler gibi konuların anlatılmasına yönelik eğitimler, sertifika programları ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

 

KADINLARIMIZ EMEĞİ DEĞER KAZANACAK, DEĞERLİ EL EMEĞİ TEŞVİK EDİLECEK

 

Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik yaşama aktif katılımlarına olanak sağlayacak olan Kent Çiftliği’nde, el emeği göz nuru ürünlerin satışına olanak sağlanacak tezgahlar oluşturulacak. Katma değeri yüksek ürünlerin ticarileşmesi için olanaklar sağlanacak.

 

GÖLBAŞI’NDA YAŞAM HAREKETLENECEK

 

Halihazırda çok sayıda Ankaralının ilgi odağı olan Gölbaşı, Kent Çiftliği ile de cazibe merkezi kimliğini güçlendirecek, sosyal ve ekonomik yaşamın her alanda gelişmesine katkılar sunacak. Gölbaşı Kent çiftliği projesi’nin hepimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER