Mansur Yavaş'a kazı tahrip bedeli darbesi

Chp’Lİ belediyelerin yükselişi özellikle Mansur Yavaş’ın başarılı çalışmalarının halk nezdinde karşılık bulması hükümeti tedirgin etti.

Mansur Yavaş'a kazı tahrip bedeli darbesi

Chp’Lİ belediyelerin yükselişi özellikle Mansur Yavaş’ın başarılı çalışmalarının halk nezdinde karşılık bulması hükümeti tedirgin etti. CHP’li belediyelerin gelirlerimi kısmak için her çareye başvuran hükümet yeni yayınlandığı genelge ile Büyükşehir’lerden kazı tahrip bedelinin alınmasını engelledi.

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürürlüğe alınan yeni uygulama, ilçe belediyelerini sevindirirken, Büyükşehir Belediyeleri’nin gelirlerine de büyük bir darbe vurdu.

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürürlüğe alınan ‘Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’ndeki yeni düzenleme, yıllardır süregelen bir uygulamayı değiştirdi.

Büyükşehir belediyeleri;
Altyapı kazıları yapacak gerçek ve tüzel kişilere, tek başına izin ve kazı ruhsatı veren ve tek başına bedelini toplayan olamayacak.

Büyükşehir belediyelerini tek sorumlu kılan “Alt yapı ile ilgili kazı yapacak gerçek ve tüzel kişilere izin ve kazı ruhsatı verir ve buna ilişkin bedeli belirler.” yetkisi kaldırıldı.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, sorumluluklarındaki yerlerde ayrı yetki sahibi, uygulaması içerisinde bulunacaklar.

Üst yerel yönetim kurumuna, ‘İlçe belediyelerince verilen izin ve ruhsatlara ilişkin koordinasyonu sağlar.” görevi tanımlandı.

YAKUP KARAGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER