Mahmut Aksoy’dan hemşehri derneklerine yer sözü.

Aksoy, yıllardır sorun haline gelen hemşehri derneklerine yer tahsisi konusunda son noktayı koyarak, “Hemşehri derneklerimizin artık bir yeri olacak. Derneklerimize 6 ay içerisinde yer tahsis edeceğiz” dedi.

 Mahmut Aksoy’dan hemşehri derneklerine yer sözü.

Aksoy, yıllardır sorun haline gelen hemşehri derneklerine yer tahsisi konusunda son noktayı koyarak, “Hemşehri derneklerimizin artık bir yeri olacak. Derneklerimize 6 ay içerisinde yer tahsis edeceğiz” dedi.

Millet İttifakı İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, hemşehri dernekleri başkanı Yüksel Kaymak’ı makamında ziyaret etti.

İttifakın meclis üyeleri ve dernek yönetim kurulu üyelerinin aralarında bulunduğu görüşme, Yüksel Kaymak’ın hayırlı olsun dilekleri ve dualarıyla başladı. Dernek Başkanı Kaymak, “Gölbaşı’mız için kardeşlik ve barış içinde iyi bir seçim süreci yaşıyoruz. Gölbaşımız için hayırlısı olsun” dedi. Gölbaşı’nın muhtelif sorunları üzerinde istişarelerde bulunuldu.

6 ay içerisinde hemşeri derneklerine yer tahsis edeceğiz

Gölbaşı Millet İttifakı İyi Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, hemşehri derneklerine “ Tüm hemşehri derneklerinin kültürlerini yaşayabilecekleri, yaşatabilecekleri ve diğer kültürlerle paylaşımlarda bulunabilecekleri bir yer sözü vererek, “ Bu yeri 6 ay içinde tüm hemşehri derneklerinin kullanımına hazır hale getireceğiz. Bunu yaparken sizlerle istişare içinde olacağız.” dedi.

Gölbaşı kültürlerimizin yaşadığı efsane bir ilçe olacak

Aksoy, derneklerin yılladır yer sorunu çektiğini ve faaliyetlerini sürdürmekte madde ve manevi zorlandıklarını ifade ederek, “Bir şehrin kültürünü yerel dinamiklerini ve değerlerini gelecek nesillere taşımakta önemli bir yere sahip olan hemşehri derneklerimiz, ciddi sıkıntılar çekiyor. Mahalle aralarına sıkıştırılmış dükkânlarda kültürlerini yaşatmanın çabası ve gayreti içerisinde olan hemşehri derneklerimizi asla kaderine terk etmeyecek ve yalnız bırakmayacağız. Gölbaşı metropol bir ilçe. Birçok kültürü içinde barındırıyor. İşte biz bu noktada belediye olarak hem Gölbaşı’nın kültürünü hem de burada yaşayan hemşehri derneklerimizin kültürünü ayakta tutacağız, yok olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Yer tahsis edecek ve düzenleyecekleri faaliyetlerde belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Kuracağımız organik pazarlarda şehirlerimizin kültürünü yansıtan el emeği göz nuru ürünler Gölbaşımızın rengine renk katacak. Gölbaşı; kültürlerimizin yaşadığı, yaşatıldığı efsane bir ilçe olacak ” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2019, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER