Aksoy'dan vatandaşa şeffaflık sözü

Mahmut Aksoy:Belediye meclis toplantıları canlı yayınlanacak, ihaleler halkın denetimine açılacak.

Aksoy'dan vatandaşa şeffaflık sözü
 Millet İttifakı İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, yapmış olduğu ziyaretlerde ‘Yerel yönetimlerin vatandaşın parasını çarçur etmesinden usandık. Nereye ne harcanmış bilmek istiyoruz, biz şeffaf belediyecilik istiyoruz,” diyerek isteğini dile getiren esnafa, “Gölbaşıların hakkını, hukukunu, parasını korumak için göreve talip olduk. Belediye yönetiminde israf, adam kayırma ve kaynakların amaç dışı kullanımını önlemek için birçok tedbirimiz olacak” dedi.

“Belediyeler, birileri başkan olsun, birileri nemalansın diye kurulmadı bize hizmet vermek için kuruldu. Hizmetin bedelini de biz vergilerimizle zaten ödüyoruz,” diyen Mahmut Aksoy, belediyelerin verdikleri hizmeti lütuf gibi sunmasını eleştirdi.

Mahmut Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

Hizmet almak vatandaşın hakkıdır. Lütuf değildir. Biz hizmeti lütuf olmaktan çıkarıp hak haline getireceğiz.

Vergisini veren vatandaşın verdiği paranın nerede ve nasıl harcandığını bilme hakkı vardır. Belediyede alınan kararları bilme, uygulamaları takip etme, karşı çıkma ve hesap sorma hakkı vardır.  Bu hakkın kullanımı ve halkın yönetime katılımı için kent konseyini aktif hale getireceğim.

İsraf, amaç dışı kaynak kullanımı ve adam kayırmayı önlemek için ihale dosyasının hazırlanmasından iş teslimine hatta hangi ihale dosyasının ödemesinin yapıldığına kadar bütün aşamaları halkın denetime açacağım.

Belediye meclis toplantılarını internet üzerinden canlı yayınlatacağım.

Gelin Gölbaşı’nı Gölbaşı’ndan birlikte yönetelim.

Sizlere yönetimde açıklık, hizmette eşitlik sözü veriyorum.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER