Kulis Haberde son bomba! İşte Gölbaşı'nın AK Parti adayı...

Kulis Haberde son bomba! İşte Gölbaşı'nın AK Parti adayı...

Kulis Haberde son bomba! İşte Gölbaşı'nın AK Parti adayı...
 Yerel seçimlere üç ay gibi kısa bir süre kala Gölbaşı’nda gözler AK Parti’ye çevrildi. MHP ve CHP’nin adayını belirlerken AK Parti’de ki aday belisizliği kamuoyunun en çok konuşulan gündemi oldu.

Öyle ki bu belirsizlik çoğu zaman AK Parti cephesinde çatışmalara da neden oldu. A.Adayı olan isimler her ne kadar objektiflere dostluk pozu verseler de içten içe adaylık yarışında bayrağı teslim almak için mücadele ediyor. 

Birçok iddialı ismin yer aldığı bu yarışta kamuoyunda öyle isimler gündeme geldi ki kulislerde her gün bir aday belirlendi. Temayül yoklamaları yapılan anketler sonrasında bir türlü belirlenemeyen AK Parti adayının kim olacağı hala netlik kazanmadı. Her ün bir adayın belirlendiği Gölbaşı’nda bugünün adayı ise çok dikkat çekici. 

Aylardır O’dur, Bu’dur, Şu’dur isimleri üzerinde herkes konuşa dursun işte size bir tane daha kulis adayı… 

 Gazetemizin email adresine düşen habere göre Ak Parti’de aday belirleme komisyonunun çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı ve Ankara’da birçok ilçenin adayının belirlendiği iddia edildi. Bunların arasında Gölbaşı da var. 

Habere göre Gölbaşı’nın AK Parti Belediye Başkan Adayı Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu… 

İşte Email adresimize düşen haber: 

AK Parti'de Adayları Belli Olan İlçeler Hangileri? 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Melih Gökçek olarak açıklayan AK Parti, İlçe Belediye Başkan Adaylarını henüz resmi olarak açıklamadı. 

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, AK Parti; Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Melih Gökçek olarak açıklarken metropol ve taşra ilçeler için belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. Bugüne kadar herhangi bir ilçenin belediye başkan adayı resmi olarak açıklanmasa bile, aday belirleme komisyonunun çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığı belirtiliyor. 

Edindiğimiz bilgilere göre, bazı ilçelerde mevcut başkanlarla yola edilmesi görüşü ağırlık kazanmış durumda.  

Önemli bir kısım elendi 

Kulislere göre, eski büyükşehirlerden başlayarak yapılan değerlendirmeler ışığında, kamuoyu yoklamaları, performans karneleri, temayül yoklamaları, vekil, akademisyen ve kanaat önderlerinin görüşleriyle raporları da göz önünde tutarak sonuçları değerlendiren Başbakan Erdoğan başkanlığındaki 10 kişilik komisyonun, aday adaylarından önemli bir kısmını elediği kaydedildi. 

ADAYIN BELLİ OLMADIĞI İLÇELER: 

AK Parti’nin başta Etimesgut, Çankaya,  Kızılcahamam gibi ilçelerde adayını henüz belirlemediği, yine aynı şekilde Sincan’da da aday belirsizliğinin devam ettiği ileri sürüldü. 

BASINA SIZAN BİLGİLERE GÖRE ADAYI BELLİ OLAN İLÇELER: 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı: Melih Gökçek (resmi olarak açıklandı) 

Güdül: Av. Havva Yıldırım (İl Genel Meclisi Üyesi) 

Haymana: Mevcut Başkan Hacı Aysu ile yola devam edilecek. 

Altındağ: Veysel Tiryaki (Mevcut Başkan) 

Mamak: Mesut Akgül (Mevcut Başkan) 

Gölbaşı: Tülay Selamoğlu (Ankara Milletvekili 

Akyurt:  Gültekin Ayantaş (Mevcut Başkan) 

Kazan: Lokman Ertürk (Mevcut Başkan) 

Çamlıdere: Hazım Caner Can (Mevcut Başkan) 

Çubuk: Tuncay Acehan (eski İlçe Başkanı) 

Keçiören: Mevcut Başkan Mustafa Ak veya Nihat Özçelik ismi üzerinde duruluyor. 

Sincan: Mevcut Başkan Mustafa Tuna ile devam edileceği belirtiliyor. Ancak Sincan’da henüz aday netleşmedi ve değişebilir. Tuna’nın karşısında Ziya Demir, Süleyman Karacan, Sinan Özyön gibi isimler bulunuyor. 

Yenimahalle: Kızılcahamam’lı bir adayın olması üzerinde fikir birliğine varıldı. Adem Ceylan, Ayhan Yılmaz, Hilmi Yaman gibi isimler şu anda öne çıkanlar. 

Etimesgut: 23 Aday adayının yarıştığı Etimesgut’ta Orhan Deligöz’ün ismi öne çıkmış durumda. Aday henüz belirlenmiş değil ve anket çalışmaları devam ediyor. Bu ilçemizde Rıza Gezer, Hilmi Özer, Ali Doğan, Fikret Karadavut, Serdar Arslan gibi isimler adaylığı zorluyor. 

NE ZAMAN AÇIKLANACAK: 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Melih Gökçek olarak açıklayan AK Parti, önümüzdeki hafta sonu Ankara İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıklaması bekleniyor. 

 

SELAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Gazetemiz temsilcisi Çiğdem Şirin’e konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu böyle bir adaylığın söz konusu olmadığını dile getirerek haberin doğru olmadığına vurgu yaptı.

BAKALIM DAHA KİMLERİ ADAY GÖRECEĞİZ

AK Parti’de ki aday belirsizliği süreci AK Partiyi olumsuz etkilerken, bu belirsizlik bir süre daha devam ederse Gölbaşı kamuoyu daha kimleri aday yapacak merakla göreceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER