İlçe Başkanları “Neşet Ertaş“ için ne dedi

Şafak Mahallesi’nde yapımı devam eden Kültür Merkezi’ne verilecek olan isim, Gölbaşı’nda tartışma konusu oldu.

İlçe Başkanları “Neşet Ertaş“ için ne dedi

Şafak Mahallesi’nde yapımı devam eden Kültür Merkezi’ne verilecek olan isim, Gölbaşı’nda tartışma konusu oldu. Çevre Sağlık ve İsimlendirme Komisyonu’ndan kültür merkezine “Neşet Ertaş” isminin verilmesi kararı çıkarken, Kırşehirli meclis üyesi Ali Atsız’ın çekimser oyu kullanması tepkilere neden olmuştu.

 

Son Gaste Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu ise konu hakkında siyasi partilerin ilçe başkanlarından görüş aldı. Ak Parti ve CHP İlçe Başkanları Neşet Ertaş isminin kültür merkezine verilmesinde bir sakınca olmadığını vurgularlarken, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ise kültür merkezinin eğitim alanında kullanılacağı için kendisini eğitime adamış bir kişinin isminin verilmesinin daha doğru olacağını söyledi.

 

OSMAN KARAASLAN: DOĞRU VE YERİNDE BİR KARAR, DESTEKLEYECEĞİZ

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Kültür merkezine Neşet Ertaş isminin verilmesinde herhangi bir sakınca görmediklerini ifade ederlerken “Neşet Ertaş gibi Türk toplumuna mâl olmuş bir halk ozanının, Kültür Merkezi’ne isminin verilmesi oldukça doğru ve yerinde bir karardır. Biz Ak Parti grubu olarak bu kararın arkasındayız ve bu konuya destek vereceğiz. dedi.

 

ÜMİT ATAK: ERTAŞ KARARINI DESTEKLİYORUZ

Kültür merkezlerine siyasi isimlerden ziyade topluma mâl olmuş sanatçı isimlerinin verilmesi gerektiğine dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Ümit Atak “Neşet Ertaş gibi bir halk ozanının isminin Kültür Merkezine verilmesini destekliyoruz. Zaten bu öneriyi de sunan meclis üyemiz Ercan Şimşek’tir.” derken, MHP’li üyelerin komisyonda bu öneriye karşı çıkmalarını ise şu sözlerle değerlendirdi:

 

- MHP’LİLERİN BAŞKA PLANLARI VARDIR

Eminim ki bu önergeye karşı çıkan tüm meclis üyelerinin hepsi Neşet Ertaş hayranıdır. Ama MHP’li arkadaşların başka planları vardır.

 

MAHMUT AKSOY: HEPİMİZ NEŞET ERTAŞ HAYRANIYIZ

MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ise açıklamasında “yapımı devam eden Kültür Merkezi’nde eğitim amaçlı çalışmalar yapılacağı için Neşet Ertaş’tan ziyade kendisini eğitime adamış bir kişinin isminin konulması daha uygun olacaktır. Yoksa MHP’nin Neşet Ertaş ismine karşı çıkması gibi bir durum söz konusu bile olamaz.Büyük üstadın cd’leri hepimizin arabasında var. Ama bu durum farklı.

 

-MHP, NEŞET ERTAŞ İSMİNE KARŞI DEĞİL

Şu anda konuyla ilgili partimizin aldığı net bir karar yoktur. Belediye Başkanı yurt dışında olduğu için, daha iyi değerlendirme yapılabilmesi için  toplantı erteletme talebinde bulunuldu. MHP’nin bu konuda kesin bir tavrı yoktur.” İfadelerine yer verdi.

Gölbaşı Son Gaste

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 11:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUSTAFA KAYA
MUSTAFA KAYA - 11 yıl Önce

kırşehirli olan meclis üyesi ali atlı bu planların içindemisin öneriye evet veya hayır demedin neden çekimser kaldın.amacını kırşehirlilere izah etmelisin.yoksa şapkan düşer kelin gözükür.

ali atsız saadete gel
ali atsız saadete gel - 11 yıl Önce

mhp nin meclis üyesi derdin neşet ertaş değil chp ile ceza sahasında çok güzel paslaşıyorsun ama dikkat et ters köşeden top gelebilir.

SIRADAKİ HABER