Hocaların Hocası

K9 eğitmenleri “Hocaların  Hocası” sertifikası alıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kadrosundaki K-9 eğitimcileri, uzmanlıkta doruğa tırmanıyor.

Hocaların Hocası
HABERİN GALERİSİ
Hocaların Hocası

Hocaların Hocası

K9 eğitmenleri “Hocaların Hocası” sertifikası alıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kadrosundaki K-9 eğitimcileri, uzmanlıkta doruğa tırmanıyor.

Arama Kurtarma Köpeği yetiştiricisi 2 uzman, eğitmen eğiticisi olmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Köpek Eğitim Merkezi’nde verilen özel kursa katılıyor.

Gölbaşı İlçesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi’nde (KEM) açılan özel kursa katılan Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı K-9 arama kurtarma köpeği uzman yetiştiricileri Dinçer Gülbağ ile Ersin Ünver, 13 haftası tamamlanan, toplam 24 hafta sürecek olan kurs programı sonunda eğitmen eğiticisi sertifikası alacaklar. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi Müdürü Oğuz Aydın koordinatörlüğünde uzmanlar Erdal Türe ve Murat Araz’ın gözetiminde teorik ve pratik olarak gerçekleşen kursta Dinçer Gülbağ ile ErsinÜnver, kendi yetiştirdikleri 2 yaşındaki labrodor cinsi Pasha ve 2 yaşındaki Alman Çoban köpeği Şivas ile birlikte eğitim görüyor.

Eğitim süresince KEM arazisinde oluşturulan özel alanda K-9’ların yardımıyla göçük altında kalan canlıların yerlerinin tespit edilmesi, köpeklerinin enkaz kaldırma faaliyetlerinde bulunan iş makinelerine ve çıkarılan sese alışarak daha verimli çalışabilmeli, geceleri gerçekleştirilen aramalar için daha verimli hale getirilmesi gibi tatbikatlar yapılıyor.

K-9 Köpekleri ayrıca helikopter ile gerçekleştirilecek tatbikat ile yüksekten müdahale için de hazır olmaları sağlanacak. 

Grubun eğitimi, geçen yıl deprem felaketi yaşayan Van ve İstanbul’da güvenli olmadığı için yıkılacak bazı yapıların enkazlarında gerçekleştirilecek tatbikatlarla tamamlanacak. 

 

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER