Hıdırellez Yürüyüşü yapıldı

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneğı (GÖL-DER) tarafından organize edilen Hıdırellez Gerder Vadisi Yürüyüşü yapıldı.

Hıdırellez Yürüyüşü yapıldı

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneğı (GÖL-DER) tarafından organize edilen Hıdırellez Gerder Vadisi Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe Gölbaşı Belediyesi de destek vererek, otobüs tahsis edip, şapka dağıttı. Ambulansında hazır bulunduğu yürüyüşe Göl-Der Başkanı İsa Ömercan,  CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Belediye Meclis Üyesi ve Turizm Komisyon Başkanı  Mehmet Atak, Meclis Üyeleri Ali Atsız, Yusuf Aksakal, G.Ü. Beden Eğitimi  ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Kemal Filiz, Kır-Der Şube Başkanı Nevzat Dulkadir, Eğitim-Sen Gölbaşı Şube Başkanı Bayram Çelik,  Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Belediye Sağlık İşleri Müdürü Necati Akçam ile birlikte vatandaşlar katıldı.

ÖZDEMİR’İN ANISINA

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan yapmış olduğu konuşma da, Hıdırellezin önemine değinerek, “Bu yürüyüşü geçen yıl bu zamanda  hayatını genç yaşta kaybeden , Gölbaşı sevdalısı Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyesi,  Hikmet Özdemir’e armağan ediyorum” dedi.

Doğanın önemine değinen İsa Ömercan, Gerder Vadisi’nin Gölbaşı ve Başkent için doğa turizmine hitap edecek önemli bir potansiyel olduğunu belirterek, “Bu güzelim vadinin korunması ve turizme kazandırılması için tarih sizlerin desteğini yazacaktır. Bu organizasyona destek veren Gölbaşı Belediye Başkanımıza teşekkür ederim.”dedi. Yürüyüşe katılan İlçe Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri ile STK temsilcileri de, Gerder Vadisi’nin çok güzel doğa harikası bir yer olduğunu belirterek, burasının durumunun araştırılması için belediye meclisine önerge verileceğini belirttiler.

Yürüyüş sonunda Hünerli Eller Yöresel Ürün yapan ev kadınları Gerder çeşmesi yanında evde yapmış oldukları kahvaltılık yiyecekleri sundular. Yürüyüşe katılanların çoğu kahvaltılarını doğanın içerisinde yaptı

Gölbaşı Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER