HEDEF ULUSLARARASI HAVACILIK FESTİVALİ

Gölbaşı’nda inşa edilecek hava parkı ile Ankara’da uluslararası bir havacılık festivaline de öncülük etmek istediklerini ifade eden Sarıdağ, “Bu festivali yaklaşık 10 gün boyunca Gölbaşı’nda yapmayı hedefliyoruz.

HEDEF ULUSLARARASI HAVACILIK FESTİVALİ
 Ankara’da sivil havacılığın gelişimi için kamu ve özel ortaklığı önemli bir adım attı. ASKİ ve Belka’nın desteğiyle ASKİ Heliport’ta kurulan Güneydoğu Havacılık/Belka Uçuş Okulu; helikopter, gyrocopter ve uçak pilotu yetiştirip lisans verecek. Güneydoğu Havacılık İşletmesi Genel Müdürü Hasan Sarıdağ, Ankara’yı sivil havacılığın da başkenti yapmak için önemli bir adım atıldığını vurgulayarak, “Havacılığa ilgi duyanlar ve hobisini mesleğe dönüştürmek isteyenler için uçuş okulu, ilk basamak olacak” dedi.

2 GYROCOPTER ALINDI

Sarıdağ, uçuş okulu için dershanelerin yapımı, uygun hava araçlarının seçilmesi ve bunların fiilen uçurulabileceği yerin tespit edilmesi ile ilgili çalışmaları bitirdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu: 
“Okul için MEB’e ve Gölbaşı’ndaki iniş kalkış alanı için de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne hava parkı yapmak üzere müracaat ettik. Eğitimler için 2 adet gyrocopter alındı ve sabit kanatlı uçak için görüşmeler yapılıyor. Bütün desteği ASKİ veriyor. İkisi helikopter pilotu olmak üzere toplam da 4 öğretmenle birlikte bu işi yapacağız.

HAVACILIĞA İLK ADIM

Yaklaşık 25 saat uçuş eğitimine müteakip lisanslandırma yapacağız. Lisans almanın toplam maliyeti 5 bin euro olacak. Eğitim 20 ile 30 gün arası sürecek. MEB’in denetlemesinin ardından mayısın ikinci yarısında uçuş okulu için kayıtlara başlayacağız. Bu lisansla dünyanın yer yerinde gyrocopter ve PPL pilotu olarak uçabilecekler. Havacılığa ilgi duyanlar olursa lisansını büyüterek ticari pilot lisansı alabilir. Böylece havayolları işletmelerine giderek hobisini mesleğe dönüştürmek için ilk basamağı olacak.

HEDEF ULUSLARARASI HAVACILIK FESTİVALİ

Gölbaşı’nda inşa edilecek hava parkı ile Ankara’da uluslararası bir havacılık festivaline de öncülük etmek istediklerini ifade eden Sarıdağ, “Bu festivali yaklaşık 10 gün boyunca Gölbaşı’nda yapmayı hedefliyoruz. 2015 yılından sonra Gölbaşı’nı eğitim sahası olarak kullanan Kara Havacılık Okulu Isparta’ya taşınacak. Bundan sonra da Gölbaşı sivillere kalacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER