Haymana yolu rahatladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Haymana Yolu’nun Gölbaşı içinden geçen bölümünde yaptığı çalışmalarla trafiği büyük ölçüde rahatlattı.

Haymana yolu rahatladı
 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Haymana Yolu’nun Gölbaşı içinden geçen bölümünde yaptığı çalışmalarla trafiği büyük ölçüde rahatlattı.

Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmayla Konya Yolu’ndan Mogan Park girişine kadar olan bölümde Haymana Yolu’nu gidişli-gelişli 4 şeritten 6 şeride çıkarttı. Bu bölümün asfaltını da yenileyen Büyükşehir Belediyesi refüjdeki çalışmaları sürdürürken önümüzdeki günlerde de kent içinden geçen bölümde kaldırım çalışmalarına başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Konya Yolu Haymana bağlantısından Mogan Park’a kadar yaklaşık 3 bin 700 metrelik yol, 2 gidiş-2 gelişten birer şerit genişletilerek 3 gidiş 3 geliş toplam 6 şerit haline getirildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, mevcut iki şeritli yolda trafik yükünü azaltmak ve yolu daha emniyetli hale getirmek için yol genişletme çalışması yapıldığını söyleyerek, “Haymana Yolu, Mogan Park’a kadar genişletilerek yol daha emniyetli ve konforlu hale getirildi” dedi.

Haymana Yolu’nun 3 bin 700 metrelik kısmından yol genişletme çalışmasının sona ererek asfalt çalışmasının da tamamlandığını dile getiren Vedat Üçpınar, “Yol genişletme çalışmalarının ardından asfalt çalışması da yapıldı. Yolda refüj çalışmaları devam ederken, kaldırım ve tretuvar çalışmaları da önümüzdeki günlerde yapılacak” diye konuştu.

 

KALDIRIM ÇALIŞMALARI YAPILACAK-

Haymana Yolu’nun Mogan Park’a kadar genişletildiğini ifade eden Vedat Üçpınar, kaldırım ve tretuvar çalışmasının da kısa sürede yapılarak yol çalışmasının tamamlanacağını bildirdi. Yol genişletme çalışmaları ile Haymana Yolu’nda trafik sıkışıklığının giderildiğini belirten Vedat Üçpınar, yolun trafik ve sürüş emniyeti bakımından daha konforlu ve modern hale getirildiğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 13:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bekir çay
Bekir çay - 11 yıl Önce

gerçekten haymana yolu genişletilerek asfaltlanması harika bir hizmet oldu ancak her iki yön ayrı ayrı iki şeritten üç şerit e çıkarıldı ama üç şerit trafik hizmetine hizmet verememekte çünkü yol boyundaki tesislerin ve işletmelerin otoparkları bulunmadığından yolun bir şeriti bu işletmelerin
otoparkı olmuş durumda bir diğer sorun bizzat tanık
oldum yol olmuş hava alanı gibi sürücüler bilinçsiz
sürat tahtidi levhaları yok en az 100 km. süratle
gitmekteler çok tehlikeli yaya geçiş yerleri işaretlenmemiş ve ikaz lambaları konulmamış çok ivedi bu durumun ele alınması gerekmektedir.bir diğer konu tretuvarlar yapılmaya başlanmış ancak
yol genişletmesi sırasında yeterli teknik ekip yol
sınırını işaretlemediğinden kepçeler tarafından
gelişigüzel bahçe duvarları yıkılmış ve çirkin bir
görüntü oluşturmaktadır büyükşehir belediyesi tara
fından kıkılan bu alanların ivedilikle yapılarak
vatandaşların mağduriyetleri önlenmelidir bu yolun
yapımında emeği geçenlere teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER