Gölbaşı'nda ferfene gecesi

Ankara Kulübü Gölbaşı Şubesi Ferfene gecesi düzenledi.

Gölbaşı Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan geceye AKP Milletvekili Tülay Selamoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanvekili Mehmet Atak,  Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özarslan, Şube Başkanı Uğur Okman,  AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan ve eski ilçe başkanı Ramazan Şimşek, MEB Bakan Müşaviri Murat Bey Balta, Belediye Başkanvekili Mehmet Atak MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri, Bazı Muhtarlar, STK temsilcileri, Parti Teşkilat Yöneticileri ile birçok Ankaralı katıldı.

Gecede davetlilere etli pilav ayran ikram edildi. Yemekten sonra  Gölbaşı’nın meşhur baklavasının yanı sıra, çekilen pişmaniye ikram edildi.

Bu geceyi Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın desteğiyle gerçekleştirildiğini belirten Ankaralılar Derneği Gölbaşı Şube Başkanı Uğur Okman, bundan sonra yapılacak olan etkinlikleri de başka bir siyasinin desteğiyle gerçekleştirileceğini söyledi.

Amaçlarının, Ankaralının kültürünü yaşatmak olduğunu belirten Okman, günümüzde birçok şey yozlaştı. Bu yozlaşmayı durduramazsak bile karınca misali bu yolda hizmet ederek,  Ankara kültürünü yaşatmaktır. Eskiden olduğu gibi saygı ve sevgimizle toplumda hızla süren bozulmayı yavaşlatmayı amaçlıyoruz. Gölbaşı’nda bu bir eksiklikte. Hemşerilerimizle eskiden olduğu gibi paylaşım yapmaya çalışıyoruz. “dedi…Konuşmasını yaparken organizasyonda eksiklikler olduğunu ve ilk defa karşılaştığını belirten Uğur Okman’ın mahçubiyetine katılımcılar alkışlayarak moral verdi.

 Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özarslan yaptığı konuşmada, Ankara’rnın gelenekleri zaman içerisinde unutulmaya başlandı. Bunlar birbirinden güzel geleneklerimiz, bunları yaşatacaklar arasında Ankara Kulübü var. Bu kültürleri yaşatmak, geliştirmek ve tanıtmak genel amacımızdır., Ankaralıyı ve kültürünü  unutturmamaya çalışıyoruz. Başka seymenlik geleneği olmak üzere, bunları yaşatmak, paylaşabilmek, Ankara nın sorunlarını gündeme getirmek, güzellikleri de kamuoyu ile paylaşmak için varız.  Ankaramız gerçekten sahipsiz bir kent. Sahipsizliğimiz, siyasi açıdan, şu anda baktığımız da Ankaralı hemşerimizde bir sahipsizlik var. Ankara için  ne bir lobimiz var, ne de güçlü bir temsil yeteneğimiz var. Ama bunun arkasındaki en önemli eksiklik, Ankaranın 1/3 nüfusunu oluşturan Ankaralılar. Doyasıyla başta Ankaralılar buna sahip çıkacak, hemşeriler olarak kent kimliğini vurgulayarak  Ankaranın sorunlarına,  potansiyeline  sahip olacak. Ankaralı,  hemşerilik bilincini yaşatacaktır. “dedi.

AKP Milletvekili Tülay Selamoğlu yapmış olduğu konuşmada, seymenlik kültürünün çok önemli olduğunu belirterek, böyle bir etkinlik içinde bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Atak ise Organizasyonun belediyenin destekleriyle gerçekleştiğini belirtti.

Seğmen gösterilerinin yapıldığı gece  de Ankaralılar başka bir yaşatma ve  kaynaşma etkinliğinde buluşmak üzere ayrıldılar..

haber metin: Gölbaşı Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2012, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER