Gölbaşı'nda aşıklar atıştı

Gölbaşı’nın önde gelen sivil Toplum Örgütlerinden Gölbaşılılar Birliği Derneği (GÖL-BİR-DER) kuruşunun 3. Yılında 3. Aşıklar Şöleni’ni düzenledi.

Gölbaşı'nda aşıklar atıştı
Gölbaşı’nın önde gelen sivil Toplum Örgütlerinden Gölbaşılılar Birliği Derneği (GÖL-BİR-DER) kuruşunun 3. Yılında 3. Aşıklar Şöleni’ni düzenledi. Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa hem protokolün hem de üniversite öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu.
Kokteyl ile başlayan geceye AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu başta olmak üzere, Gölbaşı Belediye Başkanvekili Mehmet Atak, Siyasi Parti Teşkilat Başkanlarının yanı sıra, AK Parti, MHP, CHP, BBP il ve ilçe yönetimi temsilcileri Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
 
Gecede açılış konuşmasını GÖL-Bir-Der ve GÖL-DEF Başkanı Münür Ballı yaptı. Ballı konuşmasında derneğin 3 yıl içerisinde yapmış olduğu çalışmalarından ve faaliyetlerinden bahsederek, dernek olarak yaşadıkları sorunlara da değindi. Ballı, Sivil Toplum Örgütlerinin yeterli desteği göremediğinin önemine vurgu yaparak, “ Bizim amacımız diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte beraber Gölbaşı’na bir farkındalık kazandırmak. Gölbaşı Turizm alanında çok hızlı gelişememiştir. Ancak bundan sonraki süreçte, Gölbaşı’nda birlik ve beraberlik içerisinde ‘Biz Birlikte Gölbaşıyız’ sloganı ile birlikte mücadele ederek, Gölbaşı’na faydalı olacağımızı, destek olacağımızı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. STK’lar üyelerinin destekleri ile ayakta duran kurum ve kuruluşlardır. Ancak, ülkemizde demokrasinin olmazsa olmazlarından sayılan STK’lar çok fazla üyelerinden destek bulamamaktadır. Ülkemizde, yaşadığımız kentlerde STK’lar büyük önem ve değer taşımaktadır. Ancak bu değer ve önem, sizlerin desteği ile sonuç verir” dedi.
 
Sunuculuğunu TRT spikeri Zeynep Köşker yaptığı 3.Aşıklar Şöleninde geceye konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Oğuzhan Aydın katıldı. Oğuzhan Aydın konuşmasında Aşıklığın geleneklerinden bahsederek, katılımcıları bilgilendirdi. Zaman zaman kısa dörtlüklerle konuşmasına devam eden Aydın’ı G.Ü öğrencileri dakikalarca alkış yağmuruna tuttu.
Geceye katılan Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu da konuşmasında ‘Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez’ diyerek, bu gecede özellikle üniversite gençliğinin bulunmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı. Göl-Bir-Der’e böyle bir geceyi düzenlediği için teşekkür eden Tülay Selamoğlu öğrencilerin akışları arasında kürsüden ayrıldı.
Protokol konuşmalarının ve Göl-Bir-Der’in faaliyetlerinin anlatıldığı slay gösterisinin ardından gecenin finalini Türk edebiyatında derin yer edinmiş çağımızın halk ozanlarından Aşık Nuri Çırağı ile Aşık Kul Nuri ( Nurettin Türkan ) yaptı. Kendilerine özgü atışmalar ve şiirlerle geceye ayrı bir renk katan Aşıklar programa katılanlar tarafından beğeni ile dinlendi.
Aşıklar söyledikleri türkülerin yanı sıra yaşadıkları ilgin ve komik anıları da katılımcılarla paylaştılar.
Gecede son olarak kuruluşunun 3. yılı nedeniyle Göl-Bir-Der yönetimi hep birlikte yaş günü pastası kestiler. Aşıklar Şöleninde ayrıca Gölbaşı’nda ki yerel basın mensuplarına da katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2012, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER