İnsanlık tarihinin kara lekesi

BBP Disiplin Kurulu (MDK) Üyesi Orhan Şahin, Hocalı Katliamının 20. yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak, 'yapılan soykırım insanlık tarihi için kapkara bir lekedir" dedi.

İnsanlık tarihinin kara lekesi

BBP Disiplin Kurulu (MDK) Üyesi Orhan Şahin, Hocalı Katliamının 20. yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak, 'yapılan soykırım insanlık tarihi için kapkara bir lekedir" dedi.

Şahin, Hocalı Katlimanının Uluslararası hukuka ve sözleşmelere göre de insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğuna değinerek mesajında şu ifadelere yer verdi:

Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesinin Hocalı kasabasında 25-26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından önceden planlanarak yapılan soykırım insanlık tarihi için kapkara bir lekedir.Uluslararası hukuka ve sözleşmelere göre de insanlığa karşı işlenmiş suçtur.

 “Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz.” 83'ü çocuk, 106'sı kadın, 70'ten fazlası ise ihtiyar acizler olmak üzere 613 Azerbaycan Türkünün hunharca ve vahşiyane saldırılar sonucu katledildiği, 487 kişi'nin ise ağır yaralandığı, 1275 kişinin Ermeniler tarafından esir alındığı ve 150 kişinin ise kaybolduğu sabittir.Bu durumun Birleşmiş Milletler' (BM) e 1999 yılında soykırım olarak kabul edilmesiyle ilgili bir başvuru yapılmış ve kabul edilmişti. Ancak, daha sonra bir gelişme olmadı.

Neredesiniz "Hepimiz Ermeniyiz" diyenler, neredesiniz AİHM ,neredesin insanlık"...
TBMM, 2012'de Hocalı olaylarını soykırım olarak tanımalıdır.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HOCALI KATLİAMINI SOYKIRIM OLARAK TANIMALIDIR..

HOCALI KATLİAMI'NIN 20. YILDÖNÜMÜ
26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla siyah bir sayfadır. Bundan 20yıl önce, yani 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kentinde sivil halka karşı Ermeniler tam anlamıyla bir katliam yapmışlardır.
Sözde soykırım iddialarıyla Türkiye'yi suçlayan Ermenistan'ın o günkü Devlet Başkanı Robert Koçaryan'ın direktifleri doğrultusunda Ermeniler Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde 7 bin kişilik nüfusa sahip ve coğrafi konumu itibariyle bölge için stratejik önemi olan Hocalı kentini ele geçirmek için 25 Şubat gecesi katliam gayesiyle harekete geçmiştir.
Hocalı'nın işgali sonucu sivil, eli silahsız, Azerbaycan Türkleri çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledilmiştir.
EY İSLAM'IN İZZET VE ONURUYLA YOĞRULMUŞ MÜSLÜMAN TÜRK...
UNUTMA Kİ SENDEN UZAKLARDA NİCE KARDEŞLERİN VAR.AMA ONLAR SENİN KADAR RAHAT DEĞİLLER.


Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan Azeri sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayıdır.

"Memorial" İnsan Hakları Savunma Merkezi'ne göre katliam, Ermenistan'ın ve 366. Motorize Piyade Alay'ının desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilmiştir.Ayrıca, Karabağ Savaşında Ermeni kuvvetlere komutanlık yapmış bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Markar Melkonyan'ın aktardığına göre kardeşi Monte Melkonyan katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğu açıklamışlardır.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamını Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir.
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri vatandaş'ı hayatını kaybetmiştir.
Katliamda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyor,bir daha Dünyanın neresinde olursa olsun bu acıların yaşanmamasını temenni ediyorum.

ORHAN ŞAHİN

BBP MERKEZ DİSİPLİN KURULU (MDK) ÜYESİ

PROTESTO ETTİLER...

Hocalı Katliamının 20. yılında BBP Disiplin Kurulu Üyesi Orhan Şahin ve beraberindeki heyet, Holcaı Katlimaı nedeniyle yapılan protestoya katılarak, yaşanan soykırımı kınadılar.

337---kopya-(2)_450x253.jpg

338_450x253.jpg

346_450x253.jpg

347_450x253.jpg

348_450x253.jpg

349_450x253.jpg

350_450x253.jpg

353_450x253.jpg

354_168x299.jpg


Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2012, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER