Gölbaşı'nda amatör denizcilik kursuna yoğun ilgi!

Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Hedef Bir Milyon Amatör Denizci’ projesi kapsamında Gölbaşı Belediyesi koordinasyonunda 3.kez Amatör Gemi Ehliyet Kursu, Kısa Mesafe Telsiz Kursu ve sınavı düzenlendi.

Gölbaşı'nda amatör denizcilik kursuna yoğun ilgi!

 Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümü olan 2023’e kadar sürecek ‘Hedef bir milyon amatör denizci’ projesine Gölbaşı Belediyesi tarafından destek verildi.

 Gölbaşı’nda balıkçılık yapmak ve amatör olarak gemi kullanmak isteyen vatandaşlara yönelik 3 saatlik eğitimler düzenlendi. Eğitimin ardından gerçekleştirilen sınavda başarılı olanlara amatör denizcilik ve kısa mesafe telsiz kullanım belgesi verilecek.

 EĞİTİM VE SINAVLARA BÜYÜK İLGİ

 Gölbaşı Belediyesi Meclis Salonun’da denizcilik uzmanları tarafından gerçekleştirilen eğitimlere ve sınavlara 200 kişi katıldı.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “Hedef 2023 1 Milyon Amatör Denizci” projesi kapsamında denizcilik uzmanları  tarafından verilen eğitimin ardından, yapılan sınavı başarı ile tamamlayanlar 24 metreye kadar özel tekne kullanabilme yeterliliğine sahip olacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER