Gölbaşı'na MOBESE şart

Türkiye’de illerden sonra büyük ilçelere de kurulmaya başlayan MOBESE (kent güvenlik yönetim sistemi) Gölbaşı’nda da ihtiyaç haline geldi.

Gölbaşı'na MOBESE şart

Türkiye’de illerden sonra büyük ilçelere de kurulmaya başlayan MOBESE (kent güvenlik yönetim sistemi) Gölbaşı’nda da ihtiyaç haline geldi.

Büyük şehirlerde yaygın olarak kullanılan, kamera sistemiyle kentin, olayların anında izlendiği ve kayda alındığı kısaca MOBESE olarak bilinen sistemi Nüfusu 100 bini aşmış olan Gölbaşı’nda bugüne kadar kurulamadı.

Birçok kentte kurulmasıyla birlikte suçlular için caydırıcı bir unsur haline dönüşen MOBESE kameraları ile artık gizli saklı bir şey kalmadı. MOBESE kameralarına yansıyan ilginç olaylar ile yaşanan trafik kazaları da artık  günümüzde televizyonlar aracılığıyla milyonlara ibret olması açısından ulaştırılarak izlettiriliyor.

Hırsızlık, terör, kaza gibi adli olayların aydınlatılmasında önemli bir yere sahip olan MOBESE sistemi için göreve gelir gelmez düğmeye basan İlçe Emniyet Müdürü Cafer Tozluoğlu konuyla ilgili girişimlerini sürdürüyor.  İlçede fizibilite çalışması yaptığı öğrenilen Cafer Tozluoğlu’nun daha önce MOBESE sistemine uzak olmaması da Gölbaşı açısından büyük bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Terör olayları, trafik, asayiş, emniyet hırsızlık olaylarına anında müdahale edebilecek seviyede olan MOBESE için Gölbaşı’nda bugüne kadar bir adım atılmamıştı. Gölbaşı esnafı ve vatandaşları MOBESE’nin Gölbaşı için artık kaçınılmaz olduğunu ifade ederlerken, siyasilerin bir an önce harekete geçmesini istiyor.

Gölbaşı’na kurulacak MOBESE sisteminin maliyetinin yaklaşık 1 milyon TL civarında olacağı öğrenildi.

Yapılan araştırmalara göre; en çok hırsızlık olayları Kamera Kayıt Sistemi (MOBESE) olmayan yerleşim yerlerinde yaşanmakta. Bu da gösteriyor ki hırsızlar MOBESE olmayan ilçeleri tercih ediyor. Hırsızların korkulu rüyası olan MOBESE’lerin en kısa zamanda Gölbaşı’nda da hayata geçirilmesi bekleniyor.

Gerek vatandaşlar, gerekse güvenlik birimleri; kentin güvenliği için Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) olarak bilinen Dijital Kamera Kayıt Sisteminin biran önce kurulması gerektiği konusunda hem fikir.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2012, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER