Tulumtaş'a Kampüs kuruluyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamamaya konulacak olan Eğitim Kampüslerinin startı Gölbaşı’nda veriliyor.

Tulumtaş'a Kampüs kuruluyor
  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamamaya konulacak olan Eğitim Kampüslerinin startı Gölbaşı’nda veriliyor. Başkentin doğu, batı, kuzey ve güneyine yapılacak olan eğitim kampüsleri sınıf mevcudiyetlerini azaltmayı hedefliyor. Başkentteki kampüsler Keçiören Bağlum, Elmadağ, Sincan Çimşit ve Gölbaşı bölgelerine yapılacak.

Eğitim kampüsünün Tulumtaş mahallesinde bulunan 80 bin dönümlük hazine arazisine yapılacağı öğrenilirken, Gölbaşı’nda bulunan tüm ortaöğretim okulları tahliye edilecek. Gölbaşı’ndaki okulların tamamı Tulumtaş’ta bulunan eğitim kampüsüne taşınacak olması eğitimcileri de, velileri de, esnafı da ikiye böldü.

EĞİTİMCİLER VE VELİLER İKİYE BÖLÜNDÜ

Eğitim kampüsü projesinde bir takım eksiklikler olabileceği yönünde görüş bildiren vatandaşlar, kampüsün merkeze uzak olması nedeniyle çocuklarıyla birebir ilgilenemeyeceklerini  belirtti. Eğitimciler uygulamadan memnun olduklarını ifade ederken denetimin daha kolay yapılabileceğini söylediler.

TÜM OKULLAR TULUMTAŞ’A TAŞINACAK

Tulumtaş bölgesinde kurulacak olan Eğitim kampüsü yaklaşık 80 bin metrekare büyüklüğünde bir alana kurulacak. Eğitim kampüsleri sadece belli bir eğitim düzeyini değil tüm bölümleri kapsayacak. Kampüste ortaöğretim kurumları bir arada olacak.  Kampüs içinde yüzme havuzları, spor salonları, öğrenci barınma yerlerinin de olacağı öğrenildi. Projenin 2016 yılında faaliyete geçirilmesi düşünülüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2012, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER