Gölbaşı'nda Gaziler Günü anması

Gölbaşı’nda 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle anma programı düzenlendi. Gaziler Günü anmasında ilk tören, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Gölbaşı'nda Gaziler Günü anması

Atatürk Anıtı'na, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenden sonra Atatürk Sahil Parkı’nda anma programı düzenlendi. Program kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı Bando Takımı ve TEK Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları şiir ve oratoryo etkinliklerini sundu. Gazilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi. 

7418f2156d0da8cdf5822f7c4e3e03b7.jpg

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Gazilerimiz Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının ölümsüz destanlarıdır. Bizlere var olma bilincini aşılayan şehit ve gazilerimizin aziz hatırası, bütün Türk Milletinin ruhunda ebediyen canlı kalacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden gazilerimize Allah'tan rahmet, yaşamını sürdüren gazilerimize sağlıklı ve uzun   ömürler diliyorum.” açıklamasında bulundu.

ec569e05db72b738697f6d971181f42c.jpeg

Gaziler Günü vesilesiyle gaziler onuruna Mogan Uygulama Oteli’nde yemek düzenlendi. Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, gazilerin çok değerli ve önemli olduğuna vurgu yaparak yemeğe katılan gazilere ve yakınlarına sağlık ve afiyet diledi.

19 Eylül Gaziler Günü programına Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Nail Akça, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Hakan Lale, Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, Gölbaşı Hasan Celal Güzel İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Özbey Uçak, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, şehit yakınları ve gaziler, siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri ile muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Ahmet Sultan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER