Gölbaşı'nda Cumhuriyet coşkusu Azerin ve Kıraç'la yaşandı

Gölbaşı Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu, düzenlediği arabalı açık hava konseri ile yaşattı. Salgın nedeni ile konukların araçlarından izlediği konser, 15 Temmuz Şehitler Anıtı karşısındaki alanda gerçekleşti.

Gölbaşı'nda Cumhuriyet coşkusu Azerin ve Kıraç'la yaşandı

İlk olarak Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin'in sahne aldığı konserde, Kıraç da sevilen şarkılarını seslendirdi. İzleyiciler, konser boyunca otomobillerinin pencerelerinden Türkiye ve Azerbaycan bayrakları salladı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in konuşması ile başlayan arabalı konser Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin ve Kıraç’ın canlı performansı ile devam etti. Konuşmasında Azerbaycan’a desteklerini ileten Başkan Ramazan Şimşek, ”Türk Milleti, 97 yıl önce hilalin bahtını açmış geleceğin kapısını aralamış vatanın kara talihini aydınlatmıştır. Biz de Gölbaşımızı Cumhuriyetin 100. Yılında model kent haline getirecek projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. İki devlet tek millet olduğumuz Azerbaycan’ımıza da buradan selam olsun. Devletlerimiz ayrı olabilir ama biz aynı milletin, yürekleri bir atan evlatlarıyız. Ayrımız gayrımız yoktur çünkü biz Bakü’de destan Ankara’da bağımsızlık destanıyız. Siz değerli hemşerilerimiz salgın sürecinde sosyal mesafe maske tedbirlerine uymanızı rica ediyorum bu zorlu süreçte ellerini taşın altına koyarak gece gündüz demeden çalışan başta sağlık çalışanlarına değerli personellerime teşekkür ediyorum bu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Şimşek, Azerbaycan ve Türkiye'nin iki devlet, bir millet olduğunu belirterek, "Ayrımız, gayrımız yok. Yaşasın Türkiye, yaşasın Azerbaycan" dedi.

“Azerbaycan ve Türkiye iki devlet tek millet”

Şarkıcı Azerin de konser sırasında "İnşallah böyle konserleri, bayramları Karabağ'da kutlayabiliriz." diye konuştu. Kıraç da "Başta Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyoruz. Sonsuza kadar Türkiye, sonsuza kadar Cumhuriyet" ifadelerini kullandı. Programda Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve eşi Yeşim Şimşek Sahneye çıkarak Şarkıcı Kıraç’ın şarkıları ile dans ettiler. Şarkıcı Kıraç da uzun süre bu manzarayı bekliyordum. Beni çok şaşırttınız. İkinizde harikasınız. Birbirinize çok yakışıyorsunuz. Gölbaşı da size yakışıyor. İfadelerini kullandı.

Azerin ve Sanatçı Kıraç söylediği şarkılar ile Gölbaşı halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Azerin ve Kıraç’a Gölbaşı halkı adına çiçek taktim ederek teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER