Dev proje ihaleye çıkıyor: Şaşmaz bulvarı trafik çilesi son buluyor

Başkent’in birçok noktasında artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla birer birer yeni ulaşım projeleri hazırlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şaşmaz Sanayi Bulvarı’ndaki trafik çilesini çözmek için harekete geçti.

Dev proje ihaleye çıkıyor: Şaşmaz bulvarı trafik çilesi son buluyor

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU: 4 KASIM 2020

   İhale tarihini belirleyen Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu) ile Ankara Bulvarı Şaşmaz Kavşağı arasında yer alan 2473. Cadde ve 2474. Cadde kesişiminde bulunan kavşağa iki adet köprülü kavşak yapılması için 4 Kasım’da ihaleye çıkacak.

   Şaşmaz Kavşağı’nda yaşanan trafik kazalarındaki artış nedeniyle sürücülerin can güvenliğini sağlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgede etüt çalışmaları yaparak, sorunları tek tek belirledi.

 

2 KÖPRÜLÜ KAVŞAK SAYESİNDE BATIKENT-ÇAYYOLU GÜZERGAHINDAKİ TRAFİK DE RAHATLAYACAK

    Fen İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan 2 köprülü kavşak çalışması ile sadece mevcut Şaşmaz Kavşağı’ndaki trafik değil bölge trafiği de büyük ölçüde rahatlayacak.

   Özellikle sabah 08.00-10.00 ile akşam 17.30-19.00 saatleri arasında bu güzergahı kullanan sürücülerle birlikte Sanayi bölgesinden çıkan çalışanların yarattığı trafik yoğunluğuna 2 köprülü kavşakla neşter vurulacak. Köprülü Kavşakların tamamlanmasıyla hem Şaşmaz Sanayi Sitesi trafik akışı hızlanacak hem de Batıkent-Çayyolu güzergahının trafik yoğunluğu giderilecek.

 

GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN KÖPRÜ ÜSTÜ 2 GİDİŞ-2 GELİŞ OLACAK 

   Şaşmaz Kavşağı’nda meydana gelen yığılmaları önleyecek projeyle geçişler daha güvenli hale gelecek, anayol üzerindeki sağa ve sola dönüşler kontrollü sağlanmış olacak.

   Köprü üstü 2 gidiş-2 geliş olarak yapılacak proje kapsamında sanayi dönüşlerinin yapılacağı yan yollar da 2 şerit olarak hizmet verecek. Bölgenin sanayi alanı olması ve İstanbul Yolu güzergahını Eskişehir Yolu’na bağlayan hat üzerinde olması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğu böylece hem azalacak hem de köprülü kavşaklar sayesinde kesintisiz trafik akışı ve konforlu sürüş sağlanacak.

 

SANAYİ ÇALIŞANLARININ YILLARDIR YAŞADIĞI TRAFİK SORUNUNU BÜYÜKŞEHİR ÇÖZECEK

    Gerek güzergahı kullanan sürücüler gerekse sanayi çalışanları ile bölge esnafı, yıllardır kangrene dönüşen trafik sıkışıklığını iki köprülü kavşak projesiyle kısa sürede çözecek olan Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Aydın Baştaş (Ankara Oto Sanatkarlar Odası Başkan Vekili): “Buraya yapılması planlanan köprülü kavşakları istiyoruz. Günün belirli saatlerinde buralarda yığılmalar oluyor. Trafik sıkışıyor, kazalar oluyor. Köprülü kavşaklarla bu sıkışıklığın giderilmesi hem esnafımızı hem de bu yolu kullananları çok rahatlatır.”

-Vedat Özçelik (Şaşmaz Durak Taksi Temsilcisi): “15 yıldır Şaşmaz bölgesinde hizmet vermekteyiz. Anadolu Bulvarı’nın yükünün yüzde 50’sini şu an burası çekiyor. Uzun zamandır burada trafik yoğunluğu yaşamaktayız. Bu kavşakta çok fazla kaza oluyor ve trafik kitleniyor. Köprülü kavşak projesini istiyoruz, destekliyoruz.”

-Galip Aktay (Taksici esnafı): “Uzun yıllardır Şaşmaz Taksi Durağında çalışıyorum. Burada çok büyük kazalar oluyor. İnsanların can güvenliği yok. Buraya köprülü kavşak yapılması gerekiyordu. Bunun için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”

-Ömer Koçtan (Şaşmaz Sanayi esnafı): “25 yıldır burada esnafım. Burası ve aşağıdaki kavşakta sabah, öğle, akşam trafik sıkışıklığı çekiyoruz. Köprülü kavşak yapılması gayet iyi olur. Esnaf rahatlar, seyir halindeki araçlar rahatlar. Yapılması gerekliydi.”

-Kadir Gece (Dolmuşçu esnafı): “Elvankent dolmuşçuları olarak biz bu hattı kullanıyoruz. Sanayiye çalışıyor arabalarımız. Çok sıkıntı yaşıyoruz, çok fazla kazalar, ölümler oluyor. Burada bir köprülü kavşak olması bizler için çok iyi olur. Kazalar azalır, herkes için çok iyi olur.”

-Cüneyt Şenol (Taksici esnafı): “Şaşmaz Taksi durağında taksiciyim. Yıllardır burasının çilesini çekiyorduk. İnanılmaz bir trafik oluyor. İnşallah bir an önce yapılır biter. Transit geçen arabaların zaten bir yoğunluğu oluyor. Sanayi içine gelenlerden ziyade gidenlerin kalabalığı çok oluyor. Sürekli kaza oluyor, sürekli yol kilitleniyor. Mansur Başkana özellikle teşekkür ediyorum.”

-Hüseyin Kamalıoğlu (Taksici esnafı): “Sabahları görüyorsunuz Batıkent'in içine yukarı köprüye kadar kuyruk oluyor. Vatandaş sıkıntı çekiyor. O yüzden bu köprünün yapılması iyi olur.”         

-İlyas Çelik (Şaşmaz Sanayi esnafı): “Yaşım 54 bu sanayide büyüdüm. Akşam 16.00'dan sonra trafik çilesi çekilmiyor. Ambulanslar geliyor, ekipler geliyor işin içinden çıkamıyorlar. Çok kaza oluyor burada. Acil köprülü kavşak lazım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER